Amerikanac u Beogradu o izborima u SAD: Tramp je u pravu, ovi izbori će biti pokradeni

Tanjug
Amerikanac u Beogradu o izborima u SAD: Tramp je u pravu, ovi izbori će biti pokradeni

BEOGRAD- Amerikanac Bred Beket, koji se u sred pandemije virusa korona preselio u Beograd, gdje boravi već skoro tri mjeseca, kaže za Tanjug da prati kako se odvija izborna bitka za predsjednika SAD, ali kaže da on nije glasao i predviđa da će ovi izbori biti pokradeni.

Kao američki državljanin, Beket smatra da su ovi izbori izuzetno važni za Ameriku, zato što će, kaže, odlučiti kojim putem će se kretati Amerika u narednih 50 do 100 godina, odnosno, odrediće da li će u zemlji prevladati korupcija ili će postati pristojna.

Kaže da su protivnici aktuelnog predsjednika SAD, republikanca Donalda Trampa "veoma koruptivni i da je glasanje i prebrojavanje pokazalo da su Trampova predviđanja bila tačna da će ovi izbori biti pokradeni".

Međutim, Beket je uvjeren da će to njegov narod prepoznati i da će i ovoga puta pobjedu odnijeti Tramp, jer, dodaje, korupcija nikada ne pobijedi na kraju.

Beket navodi da nije glasao na ovim izborima, upravo zbog toga što nije bio siguran da će se njegov gals uračunati i da će, možda, i on biti pokraden.

Upitan kako njegovi prijatelji u Americi gledaju na trenutnu političku situaciju u toj zemlji, Beket kaže da su oni mišljenja da je "totalno ludilo".

S obzirom na to da već neko vrijeme boravi u Srbiji, kojom je, kaže, oduševljen, a najviše našim narodom koji opisuje kao ljubazan, gostoljubiv i otvoren, komentarisao je i kako Srbi gledaju na ove predsjedničke izbore.

Dodaje da nije iznenađen interesovanjem koje Srbi imaju za izbore u Americi, kao ni brigom za rezultatom, odnosno nadom da će pobijediti Tramp, s obzirom na to da je Tramp najavio pomoć Srbiji u velikim investicijama i pitanje je, ističe, šta će s njima biti ako Bajden pobedi.

Inače, Beket je rođen u San Dijegu, gradu u Kaliforniji, ima 36 godina, po profesiji je IT stručnjak koji je u Americi radio u sektoru sajber bezbjednosti.

Kako mu je taj posao dosadio i postao rutina, odlučio je da putuje, pa je tako šest mjeseci proveo na Baliju, godinu i po na Tajlandu, a zbog kovida se na nekoliko meseci vratio kući, u San Dijego.

A onda je, više turistički, a i zbog otvorenih granica tokom korone, odlučio da posjeti Srbiju, međutim, oduševljen Beogradom i narodom, odlučio je da ostane.

Sada na svojim društvenim mrežama redovno promoviše Srbiju, njenu istoriju, kulturu, hranu i poziva svoje prijatelje i kolege, digitalne nomade, da je posete.

Trenutno ovde ima boravište, nema trajnu dozvolu, a ostaće dokle mu, kaže, vlast to dozvoli. Želja mu je da Beogradu živi neko duže vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana