Zatvara se pariski hotel Ric

Agencije
Zatvara se pariski hotel Ric

Pariz - Prestižni pariski hotel Ric primiče svoje posljednje goste 31. jula pred dvogodišnje zatvaranja radi renoviranja, prenosi agencija Frans pres.

Do sada se govorilo da će hotel samo biti zatvoren u ljeto 2012. Vlasništvo egipatskog milijardera Mohameda el Fajeda, hotel koji se nalazi na trgu Vandom u srcu francuske prestonice ima pet zvezdica, ali još nije dobio novo uvedeno unapređenje u palatu.

Do 31. jula gosti mogu da probaju jela šefa kuhinje Mišela Rota ili da prenoće u hotelu uz cijenu od 850 evra za bolju sobu i 1.680 evra za apartman.

Prema podacima hotela, klijentela Rica su 27 odsto Amerikanci, 10 odsto Rusi, osam odsto Britanci, sedam odsto Francuzi i šest odsto gosti sa Bliskog istoka.

"Neki su specijalno rezervisali za tu noć, ali hotel još nije pun", saopšteno je iz pres službe hotela i dodato da se ne priprema neki posebni događaj povodom zatvaranja hotela. Hotel treba ponovo da bude otvoren u leto 2014.

Poslije dolaska četiri nova luksuzna hotela u nešto više od dvije godine, kojima upravljaju azijski lanci poznati po svom kvalitetu, uprave istorijskih hotela u Parizu odlučile su da preduzmu velike radove za unapređenje svojih hotela.

Posljednja veća obnova Rica bila je prije više od 30 godina (1979) i potrebno mu je bilo podmlađivanje, ocijenili su nedavno stručnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana