Zabava za velike i male

Cvija Mrkonjić
Zabava za velike i male

Skijalište Eldorado se nalazi na južnom platou ispod masiva Dahštajn u mjestu Ramsau u Austriji. Danas je skijaški centar sa najsunčanijim skijalištima, skakaonicama i stazama za nordijsko trčanje. Svjetsko skijaško prvenstvo u nordijskim disciplinama 1999. godine održano je u Ramsau.

Ovo veličanstveno mjesto, okupano suncem, a okruženo planinama, zaogrnutim debelim snježnim pokrivačem, ispuniće svačije želje. Uz puno zabave i veselja ovdje će i veliki i mali doživjeti čaroliju prvih spustova, zamaha i krivina. Popularno skijalište je omiljena destinacija porodica koje žele da kvalitetno i ispunjeno provedu zimske praznike.

I oni koji se prvi put odluče za odlazak na zimovanje i požele da nauče da skijaju i uživaju u zimskim sportovima, dobro su došli u Eldorado.

Staze ovog skijališta su bezbjedne od lavina i vrhunski pripremljene, te su garancija za nježne spustove. Njihovo uslužno i kvalifikovano osoblje na najbolji mogući način dovešće na brdo svakog početnika i one koji su nesigurni na skijama.

Žičare su idealne za djecu, jer im olakšavaju ulazak u taj svijet, a smiju se koristiti čak i bez pratnje odraslih. Djeca, ali i odrasli, pripremaju se za neproblematično korišćenje megažičara na obližnjim skijalištima.

Njihove žičare nalaze na na visini između 1.100 i 1.300 metara, te su vrlo pregledne i pristupačne. Namijenjene su vježbanju u dolini.

Ova destinacija je poznata i po tome što je ne karakteriše masovni turizam, te po tome što Eldoradove staze nisu uništene, što ljubiteljima zime omogućava čisto uživanje u skijanju.

Ipak, ako niste ljubitelj zime i snježnih radosti, Ramsau možete posjetiti i tokom ljeta, jer atrakcija i zabave ne nedostaje.

 

Ljetovanje

Ramsau je idealan za one koji požele da more i ležanje na pijesku zamijene čistim planinskim vazduhom i uživanjem u zelenilu od kojeg zastaje dah. Tokom ljeta nudi razne mogućnosti rekreativcima, kao što su plivanje, odbojka na pijesku, planinarenje, streličarstvo, penjanje u šumi visokih užadi, vožnju motorima, obilazak segvejem, te boravak u kolibama. Najmlađi mogu uživati u zabavnim parkovima opremljenim rolerkosterima, trambolinama i drugim vratolomijama.

 

Usluge        Cijene u KM

Smještaj              od 200

Ručak                   od 20

Kafa                               4

Ski-pas                od 30 (po času)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana