Za najluđu noć potrebno od 200 do 1.100 KM

Dragana Keleč
Za najluđu noć potrebno od 200 do 1.100 KM

Banjaluka - U većini turističkih agencija u Republici Srpskoj uveliko su u ponudi aranžmani za doček Nove godine, a najtraženije su evropske metropole, gdje je za proslavu najluđe noći neophodno izdvojiti od 250 do 350 maraka.

Nezaboravan novogodišnji doček turističke agencije organizuju i na Siciliji, Kubi, u Njujorku, Moskvi,
kao i na krstarenjima zapadnim Mediteranom, u Maroku, Dubaiju, na Maldivima, ali, kako kažu, najviše se prodaju aranžmani za odlazak u Evropu, jer su cijene dosta niže.

U turističkoj agenciji "Cepter-pasport" u Banjaluci kažu da za novogodišnje putovanje pripremaju i autobus iznenađenja, za koji je potrebno izdvojiti 419 maraka.

- Već imamo dosta zainteresovanih klijenata, koji novogodišnju noć žele da provedu u nekom evropskom gradu. Najviše se raspituju za Budimpeštu, a aranžman košta 259 maraka - istakli su u "Cepter-pasportu".

I u banjalučkoj turističkoj agenciji "Smiljić" u ponudi imaju, kako kažu, raznovrstan program grupnih putovanja za doček Nove godine, pa je tako za proslavu najluđe noći u Budimpešti potrebno izdvojiti 349 maraka, za Veneciju 303, a za doček na Zlatiboru 254 marke.

- Doček Nove godine u Budvi košta 179 maraka. Svi polasci za novogodišnja putovanja planirani su 30. decembra - kazali su u ovoj agenciji.

U agenciji "Sebastijan" u Banjaluci kažu da je među najtraženijim aranžmanima onaj za Budimpeštu, gdje je za četiri dana potrebno 245 maraka, a ista cijena je i za Bratislavu i Beč.

- Sedam dana u Amsterdamu košta 445 maraka, a dva noćenja sa doručkom u Veneciji 225 maraka - naglasili su u ovoj agenciji.

I u turističkoj agenciji "Adrijatika lajn" potvrđuju da je među najtraženijim aranžmanima odlazak u Budimpeštu, koji košta 299 maraka.

- Za proslavu novogodišnje noći u Parizu, sa polaskom iz Beograda avionom, neophodno je 545 evra. U cijenu je uračunato šest dana u hotelu sa četiri zvjezdice - istakli su u ovoj agenciji.

Tajland

Doček Nove godine u Dubaiju košta 786 evra, a na Kubi od 1.900 do 2.900 evra po osobi.

Oni koji žele da novogodišnju noć dočekaju na Tajlandu moraju da izdvoje oko 2.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana