Vila u kojoj je ubijen Versače postaje hotel FOTO

Daily Telegraph
Vila u kojoj je ubijen Versače postaje hotel FOTO

Skoro četrnaest godina nakon što je čuveni Đani Versače ubijen na stepeništu svoje vile u Majamiju, to luksuzno zdanje pretvoreno je u raskošan hotel i ovih dana primiće svoje prve goste.

Poznato pod nazivom "Kasa Kasuarina", ovo art-deko zdanje nije palo u zaborav već i danas blista kao jedan od najvrijednijih dragulja Oušn Drajva u Majamiju, piše Dejli Telegraf.

Glamurozna vila od sada će nositi naziv "The Villa by Barton G ", a za jedno noćenje u njoj potrebno je da izdvojite najmanje 2.200 dolara, u zavisnosti od apartmana koji želite da rezervišete.

Vilu je u septembru 2013. kupila porodica Nakaš, vlasnici američkog lanca garderobe "Jordache Enterpreises", i to po cijeni od 41.5 miliona dolara.

Oni su odlučili da vilu pretvore u hotel sa deset apartmana, a intervencije koje su unijeli kada je dizajn u pitanju su jedva vidljive, kako bi se zadržao neprevaziđeni stil koji je Versače utkao u svoj dom.

Najmanji apartman u hotelu zove se Medaljon i površine je oko četrdeset metara kvadratnih. Apartman Venera jedan je od najvećih i prostire se na 132 metra kvadratna posjeduje dve terase sa kojih se pruža nevjerovatan pogled na okean.

U svim apartmanima postoje kupatila izrađena od italijanskog mermera, posteljina je isključivo izrađena od egipatskog pamuka, a gosti imaju in a raspolaganju uređene prostore za opuštanje i zabavu, bazen, baštu na krovu hotela…

Oni koji ne žele ili ne mogu da priušte dovoljno novca za odsedanje u hotelu, mogu da se zadovolje posjetom restoranu "Il Sole", u kojem se služi hrana inspirisana Mediteranom, a meni je kreirao čuveni šef kuhinje Skot Linkvist.

Versačev dom postao je turistička atrakcija Majamija još za života legendarnog kreatora. Međutim, nakon njegove smrti 1997. godine, kada ga je na stepeništu vile upucao serijski ubica Endrju Kunanan, vila je ucrtana na mapu "mračnog turizma". Novi vlasnici nadaju se da će otvaranjem hotela vratiti stari slavu zdanju koje i dalje odiše istim šarmom i sjajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana