Upoznajte mistiku Tajlanda

novosti.rs
Upoznajte mistiku Tajlanda

Beograd - Novogodišnje praznike mnogi će dočekati u egzotičnim krajevima. Povoljni aranžmani za luksuzni Dubai, neponovljivu Kubu, šaroliku Sri Lanku, uvijek raznovrsnu Južnu Ameriku.

Ljubitelji sunca moći će ove zime da uživaju u kupanju u toplim morima, i to po veoma povoljnim cenama.

Doček „najluđe noći" u Dubaiju, sa suncem i brčkanjem na legendarnoj plaži Džumeira, košta od 590 evra. U „Kontikiju" podsećaju na to da turisti treba dobro da prouče ponudu za sedam emirata u Persijskom zalivu, jer mogu da dobiju popust i do 600 evra! Ipak, najveće interesovanje vlada za Dubai, trgovački centar u kojem se turizam razvija neslućenom brzinom.

U ovoj oazi luksuza trenutno su na popustu aranžmani za mnogobrojne hotele. Razumljivo, svi su luksuzni. Izdvajamo hotel „Mejdan", koji je oličenje luksuza i savršenog odmora jer su u njemu zadovoljni i najzahtjevniji gosti. Uoči novogodišnjih praznika, polasci za Dubai su gotovo svakodnevni, a aerodromske takse iznose 40 evra.

Drugo najtraženije odredište je Kuba. Do ovog ostrva, i „mohito" koktela, može se otputovati 28, 29. ili 30. decembra, ali i za Božić - 3. januara. Odmor traje 16 dana, a pored kupanja u Varaderu, aranžman ukuljučuje i odlazak u Havanu. Za polazak 29. decembra može se ostvariti popust od 100 evra.

Oni koji vole toplije krajeve mogu u martu da vide i Južnu Ameriku (Peru, Bolivija i Čile), da se 14 dana odmaraju u Dominikani ili da novogodišnje praznike proslave u Brazilu, sa odmorom u Busiosu. I sve to za 1.250 evra! U „Kontikiju" su već pripremili i aranžman za tradicionalni karneval u Riju koji se održava u februaru. Zanimljivo je da dobre ponude ima i Egipat, jer novogodišnji aranžmani za Hurgadu koštaju već od 390 evra.

U „Olimpik travelu" preporučuju odmor od 15 dana u Tajlandu s tri nezaboravna dana u Singapuru. Ovo putovanje se zove „Most na rijeci Kvaj", jer će putnici uživati ne samo u živopisnim hramovima i vožnji drvenim čamcima po pijaci, već i u putovanju do legendarnog mosta na reci Kvaj (uz muziku iz filma) koji povezuje Mjanmar i Tajland, a koji je gradilo 16.000 zarobljenika.

Putnici „Olimpik travela" koji se odluče da Novu godinu dočekaju u „zemlji slonova" doživjeće ne samo Sri Lanku i odmor u Kogali, koja ima savršene plaže na Indijskom okeanu, već će vidjeti i prelijepe budističke hramove, moćne vodopade, nasmijane domaćine i najljepšu svilu.

Turistička agencija „Putnik" za božićne praznike turiste vodi u Izrael. Tokom šest dana boravka vidjeće Tel Aviv, Vitlejem, Jerusalim, Galileju, Mrtvo more i Cezareju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana