TikTok presudio: “10 novih svjetskih čuda u 2022. godini”

G.S.
TikTok presudio: “10 novih svjetskih čuda u 2022. godini”

Predstavljamo vam najtraženije turističke atrakcije prema društvenoj mreži TikTok.

Nova studija koju je sproveo Next Nacay, prilikom koje su kombinovali najtraženije atrakcije na TikToku sa rezultatima pregleda Tripadvajzora, vremenom, gužvom i pristupačnošću otkrila je “nova svjetska čuda u 2022. godini”.

1. Diznijev svijet, Orlando, SAD

Diznijev svijet je nevjerovatno popularan i kod djece i kod odraslih, tako da nije iznenađujuće što se nalazi na ovoj listi. Ovo je trenutno najpopularnija atrakcija na TikToku sa više od 8,6 milijardi pregleda.

2. Burdž Kalifa, Dubai, UAE

Najviša zgrada na cijelom svijetu blista kao svjetionik preko pustinjskog neba i u stvarnom životu i u na mobilnim telefonima širom svijeta. Sa 1,9 milijardi pregleda, neboder je druga najgledanija atrakcija na svijetu.

Generalno, Dubai je brzo postao popularna destinacija za putnike, pogotovo za mlađe generacije.

3. Ajfelova kula, Pariz, Francuska

Da li možete da se sjetite poznatije pariske atrakcije od Ajfelove kule? Od video snimaka romantičnog tornja u svim vremenskim uslovima, uključujući i pogled na nebo iznad Pariza iz unutrašnjosti strukture, Ajfelova kula se nalazi na trećem mjestu najvoljenijih atrakcija u svijetu TikToka, sa više od 719 miliona pregleda.

4. Tadž Mahal, Agra, Indija

Izgrađena je kao raskošni mauzolej za voljenu ženu cara Šah Džahana, a danas su tela njega i njegove žene sahranjena upravo ovdje. To je jedna od najprepoznatljivih atrakcija u čitavoj Indiji i četvrta najpopularnija na TikToku, sa 377 miliona pregleda.

5. Grand Kanjon, Arizona, SAD

Geološko čudo, koje svake godine obiđe hiljade posjetilaca, a neki od njih i podjele svoja iskustva na TikToku sa cijelim svijetom, pa zato ova atrakcija ima 273 miliona pregleda.

6. Bulevar Strip, Nevada, SAD

Bulevar Strip u Las Vegasu je vjerovatno jedna od najpoznatijih ulica za zabavu u SAD-u, sa jakim neonskim svjetlima, obiljem zabavnog sadržaja i više hotela nego što možete da izbrojite.

Šesta najpopularnija atrakcija je dobila više od 259 miliona pregleda.

7. Golden gejt, San Francisko, SAD

Most Golden gejt je jedno od najlegendarnijih djela arhitekture na Zapadnoj obali.

Bez obzira da li su u pitanju prizori mosta okupanom u suncu ili kako se promalja kroz maglu, Golden gejt na TikToku ima nevjerovatnih 118 miliona pregleda.

8. Huverova brana, Nevada, SAD

Sa skoro 70 miliona pregleda, Huverova brana je osma najpopularnija atrakcija na TikToku. Približno sedam miliona ljudi poseti ovo čudo inženjerstva svake godine, tako da se preporučuje da se ova lokacija posjeti tokom zime, kada je vrijeme bolje i gužve su manje.

9. Nacionalni park Josemiti, Kalifornija, SAD

Nacionalni park Josemite je zapanjujuće čudo prirode koje zaslužuje priznanje društvenih medija koje dobija, a na TikToku ima 59 miliona pregleda.

10. Stounhendž, Solsberi, Engleska

Na kraju, deseta najpopularnija atrakcija širom svijeta na TikToku je Stounhendž. Ovaj misteriozni komad arhitekture privlači gomilu turista svake godine, al njegov prostor na TikToku je dobio skoro 52 miliona pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana