“Terme Ozren”, moderan turistički centar za rehabilitaciju i banjski odmor: Kompleks u kojem uživaju i najprobirljiviji

Milijana Latinović
Foto: Velibor Tripić

PETROVO - Da priroda nije štedjela kada je darivala opštinu Petrovo svjedoče nevjerovatni planinski predjeli i izvori termalne vode, a na jednom takvom nikao je jedinstven turistički kompleks “Terme Ozren” mjesto u kojem uživaju i najprobirljiviji gosti.

Moderno opremljen kompleks prostire se na oko 64.000 metara kvadratnih i otvoren je tokom cijele godine. Menadžer prodaje u tom kompleksu Olja Gavranović ističe da “Terme Ozren” raspolažu sa 11 otvorenih i zatvorenih bazena, velnes i spa centrima, salom za konferencije, sportskim terenima za mali fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

- Poseban akcenat stavljamo na bazen sa termomineralnom vodom koja izvire na dubini od 910 metara. Temperatura te vode je 35 stepeni. U tom bazenu gosti borave najviše do 15 minuta, a ta voda najviše pogoduje osobama koje imaju problema sa reumatskim i dermatološkim oboljenjima. I u ostalim bazenima je termomineralna voda, ali prečišćena, iz nje se izvlače sumpor i željezo i dobija se voda u kojoj boravak nije ograničen - pojašnjava Gavranovićeva.

U velnes i spa centrima gostima su na raspolaganju dvije suve finske saune, zatim slana soba i parno kupatilo, te široka ponuda tretmana lica, tijela i masaže.

Uz domaće goste, dodaje Gavranovićeva, među kojima su 50 odsto Banjalučani, “Terme Ozren” posjećuju i naši ljudi iz dijaspore, te stranci koji njeguju kulturu posjećivanja banjskih centara. Među onima koji su pohrlili iz inostranstva da uživaju u ljepotama ovog turističkog dragulja su i brojni Šveđani, Danci i Amerikanci.

- U dva restorana sa kojima raspolažemo nudimo internacionalnu i domaću kuhinju. Gosti koji su porijeklom iz ovih krajeva, a žive i rade u inostranstvu, obavezno traže cicvaru. To je jelo koje ih podsjeća na djetinjstvo, dom i porodicu, a koje nemaju priliku da jedu nigdje drugo - istakla je Gavranovićeva.

Naglašava da kompleks raspolaže sa 64 smještajne jedinice, od toga devet luksuzno opremljenih apartmana, a ukupan smještajni kapacitet je nešto više od 200 ležajeva.

S obzirom na izvanredno uređene bazene sa toboganima za najmlađe, među gostima su česti bračni parovi sa djecom. Osim toga, u “Terme Ozren” dolaze i penzioneri i svi oni koji vole ovu vrstu turizma. U okviru kompleksa su staze za šetnju, klupice za odmor i uživanje u ljepoti vještačkog jezera sa brojnim pticama.

- Nedostaje nam malo više sadržaja unutar hotela, tako da već krajem idućeg mjeseca u rad puštamo teretanu, dječiju igraonicu, salon zabavnih igara i tihi velnes sa dva bazena. Gosti mogu da iznajme bicikle i kvadove. Sarađujemo sa Turističkom organizacijom Petrova koja organizuje izlete do Ozrena - kazala je Gavranovićeva i naglasila da je zadovoljan gost najbolja reklama. U sklopu kompleksa postoji i medicinski blok sa odjeljenjem za radiologiju, fizioterapiju, kao i za opšte i specijalističke preglede te laboratorija. Gosti koji ostaju na noćenju imaju popust na zdravstvene usluge.

Vaučeri

“Terme Ozren” su počele sa radom u jeku pandemije virusa korona u 2020. godini. Olja Gavranović ističe da je potez Vlade Republike Srpske da se domaćem turizmu pomogne kroz turističke vaučere bio itekako dobar.

- Veliki broj domaćih turista lani je boravio kod nas. Po broju noćenja možemo reći da je godina bila uspješna uprkos pandemiji - rekla je Gavranovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana