Sunčev breg - raj Crnog mora

Jelena Bjelica
Sunčev breg - raj Crnog mora

Sunčev breg je mjesto sa najdužom i najširom obalom u Bugarskoj po kojoj se prostiru bezbrojni hoteli između pješčanih dina. Ovo ljetovalište definitivno opravdava svoje ime, jer u periodu od maja do oktobra ima više od 1.500 sunčanih časova.

Jedan od najvećih turističkih centara južne Bugarske lociran je na obali živopisnog zaliva na 35 kilometara od grada Burgasa. Sunčev breg je najpoznatije i najpopularnije odmaralište Bugarske, kao i najmodernije ljetovalište na Crnom moru.

Ljetovalište ima više od 800 hotela, više od 130 restorana i bezbroj kafića i klubova.

PRELIJEPA PLAŽA OD sitnog zlatnog pijeska u dužini od devet kilometara, sastavljena od dina, predstavlja prirodni fenomen.

Obalu karakterišu duge pješčane plaže boje zlata i mirne uvale. Voda je providna i manjeg saliniteta nego Mediteran.

Zahvaljujući svojoj ljepoti, dugim pješčanim plažama, čistom moru, mnoštvu hotela svih kategorija, bazenima, diskotekama, restoranima, buticima, zabavnim parkovima za djecu i drugim sadržajima Sunčev breg s pravom nosi epitet rajskog mjesta na Crnom moru. Idealno je mjesto za odmor.

LjETOVALIŠTE NUDI VELIKI izbor usluga i zabave kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Širok asortiman ponude raznih restorana, mehana u nacionalnom stilu, gdje se mogu konzumirati jela bugarske nacionalne kuhinje kao i kuhinje egzotičnih država, barovi sa zabavnim programom, noćni klubovi, kazina, diskoteke, kafe poslastičarnice.
Čarolija i romantika Sunčevog brega osvojiće svakoga ko riješi da sebi priušti zadovoljstvo i otputuje u ovo crnomorsko ljetovalište.

U Sunčevom bregu kafići, diskoteke, barovi na plaži rade do jutarnjih časova, pa je ovo mjesto pun pogodak za grupu mladih prijatelja koja kreće na odmor.

SAMO MJESTO nema mnogo stanovnika, ali tokom ljetnih mjeseci turista ima na hiljade i hiljade, iz svih krajeva svijeta.

Ovdje se održavaju mnogi muzički festivali, modne revije i brojna takmičenja.

Sa južne strane Sunčevog brega nalazi se Nesebar - drevni grad koji se od 1983. godine nalazi na UNESCO-ovom spisku svjetske baštine. Ovo je idealno mjesto za zaljubljenike u istoriju, grad bogatog antičkog nasljeđa.

Nesebar je arhitektonski i istorijski muzej bugarske kulture, do kojeg možete doći lokalnim autobusom i taksijem, jer je udaljen samo pet kilometara od Sunčevog brega.

Istorija

Izgradnja ljetovališta počela je u komunističko vrijeme, 1958. godine. Građevinski radovi počeli su na mjestu gdje su se nalazile dvije stare bušotine, odakle se Nesebar snabdijevao vodom u antičko doba i srednjem vijeku.

Zahvaljujući, prije svega, prijatnoj klimi, Sunčev breg je postajao sve popularniji, a prvi su ga "otkrili" Nijemci. U posljednje vrijeme ljetovalište privlači pažnju Iraca, Britanaca i Danaca.

USLUGE                                    CIJENE

Sedmodnevni aranžman  od 300 KM

Sok                                           od 2 KM

Pica od 6 KM

Iznajmljivanje ležaljki  od 7 KM

Ulazak u klub                         od 5 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana