Stazom kroz oblake: Svijet iz drugog ugla

Agencije
Stazom kroz oblake: Svijet iz drugog ugla

Kada bi se ime kineske planine Tijanmen prevelo, značilo bi "Nebeska kapija". Taj naziv je dobila zbog velikog rascijepa u sredini stijene koji djeluje poput sjaja portala druge dimenzije.

Tijanmen se nalazi u Nacionalnom parku Džangđijađije, a kako bi ljudi bili nadomak "Nebeske kapije", napravljena je staza koja okružuje planinu. Staza je napravljena tako da svi imaju priliku da obiđu nacionalni park iz potpuno drugog ugla.

Staza djeluje veoma nesigurno, samim tim što je na toj visini, ali za adrenalinske zavisnike ovo je idealna prilika da "prošetaju kroz oblake". Nalazi se na više od 1.400 metara visine, a čak i da se ne plašite visine, ovdje bi vas uhvatila jeza.

Ali oni koji ne strahuju da će staza pasti i koji umjesto o nesigurnosti razmišljaju o onome što ih okružuje, uživaju u pogledu na okolne planine, ali i na prirodu koja sasvim drugačije izgleda kada je posmatrate sa te visine.

Na toj visini se događa i da oblaci okruže planinu i zaklone pogled ka zelenilu, ali oni kojima se to dogodi uvijek mogu da se hvale kako su zaista bili među oblacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana