Šta godinu dana pješačenja učini čovjeku? VIDEO

Index.hr
Šta godinu dana pješačenja učini čovjeku? VIDEO

Kristofer Rehage 2008. godine pješačio je Kinom i tako prošao više od 4.500 kilometara.

Čitavo to vrijeme pustio je da mu raste brada i kosa, a svaki dan se snimao da bi na kraju sve sklopio u "timelapse" video koji upravo osvaja svijet.

"Nakon jedne godine planina i pustinja shvatio sam...Izrasla mi je duga brada", objašnjava Rehage na početku videa koji je nazvan "Najduži put".

Rehage je 2007. smislio ludi plan: hodati od Kine do rodne Njemačke. To mu nije uspjelo, ali njegovo je putovanje počelo 9. novembra te godine, na 26. rođendan, a završilo u Urumljiju 4.500 km dalje godinu dana kasnije. Putem je prolazio kroz sve vremenske prilike, što se jako dobro vidi u videu u kom je skupljeno više od 1.400 fotografija od ukupno 30.000 koje je snimio tokom putovanja.

Ono što je na njega ostaivlo najdublji utisak su bile reakcije ljudi: "Prokleto volim kad mi ljudi kažu da će slijediti svaki svoj san i pritom kao da mi mašu dok se žure da izađu kroz vrata. Voziti bicikl kroz Aziju. Hodati kroz Afriku. Preseliti se u Kinu. Upisati se u program razmjene. Dati otkaz i naći novi posao. Kupiti foto aparat i slikati. Volim stvari koje dolaze iz srca", poručio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana