Sjeverna Koreja predstavila prvi turistički sajt

B92, Daily Telegraph
Sjeverna Koreja predstavila prvi turistički sajt

Uprkos prilično zatvorenim granicama, Sjeverna Koreja je nedavno predstavila svoj prvi, zvanični državni turistički sajt, kojim pokušava da privuče turiste iz celog sveta.

 

Turistički sajt DprkToday.com sadrži detalje o ponudi Sjeverne Koreje, sa informacijama o smještajnim kapacitetima i turističkim atrakcijama, uz galeriju fotografija, predloge za besplatne i komercijalne ture…

Osim toga, sajt nudi i administrativne informacije poput savjeta za dobijanje vize, koja je za ulazak u Sjevernu Koreju potrebna stanovnicima najvećeg broja država.

Ipak, tek je nekoliko osnovnih tekstova na engleskom, dok je za ostatak sajta potrebno razumjevanje lokalnog jezika, prenosi Dejli telegraf.

U zvaničnom saopštenju turističke organizacije navodi se da je sajt pušten u rad kako bi zadovoljio "sve veće interesovanje" Zapada za ponudu Sjeverne Koreje.

Promotivni snimci koji su objavljeni na sajtu prikazuju fudbalsku reprezentaciju zemlje kao i njene druge sportiste, skijališta u odmaralištu Masikriong, delfine u akva-parkovima koji oduševljavaju posjetioce, učesnike Arirang igara i, kao možda najčudniji detalj, lansiranje raketa.

Posjetioci sajta tu mogu da nađu i najnovije vijesti iz zemlje, zanimljivosti, čak i red letova između Pekinga i Pjongjanga…

U cilju promocije turizma, Sjeverna Koreja prošle godine najavila je da planira da poveže direktnim avionskim letovima Pjongjang sa Kinom, Jugoistočnom Azijom i Evropom.

Najveći dio snimaka koji su prikazani na sajtu već je upotrebljen za promociju turističkih potencijala u Kini, zemlji iz koja tradicionalno dolazi najviše turista u Sjevernu Koreju. Međutim, iz svih krajeva planete posljednjih godina primjetan je sve veći broj znatiželjnika koji žele da zavire iza sjevernokorejske zavjese i provere kakav je zaista život u ovoj prilično hermetičnoj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana