Rajaner donosi nova pravila za putnike

Agencije
Rajaner donosi nova pravila za putnike

Izvršni direktor Rajanera, Majkl O’Liri, najavio je planove za ukidanje papirnatih ukrcajnih karata i uklanjanje šaltera za prijavu na aerodromima u sljedećih nekoliko mjeseci.

Putnici će se morati prijaviti za svoje letove onlajn ili putem aplikacije prije dolaska na aerodrom, a plan je da se u potpunosti ukinu šalteri na aerodromima do maja iduće godine. Putnici koji ne iskoriste ovu opciju suočiće se s naknadom od 55 evra na aerodromu.

Na štampanoj konferenciji u Dablinu prošle sedmice, O’Liri je rekao da bi ukidanje šaltera za prijavu uklonilo potrebu za naplatom usluge na aerodromu. Tim potezom spriječiće se putnici bez pametnih telefona da se ukrcaju na letove Rajanera.

– Želimo da ukinemo prijave na aerodromu na isti način na koji smo uklonili šaltere za prtljag. Radimo na tome da sve bude dostupno u aplikaciji od 1. maja 2025. godine, bez potrebe za papirnatim kartama – rekao je O’Liri, a prenose Finansije.hr.

Takođe je izjavio da, iako je on lično bio skeptičan prema korišćenju aplikacije, ona radi vrlo dobro, pružajući putnicima informacije o izlazima za ukrcaj i kašnjenjima.

Očekuje se da će broj putnika koji koriste aplikaciju porasti sa sadašnjih 60 na 80 posto do kraja godine, a od maja više neće biti drugih opcija osim nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana