Raj za avanturiste, ali i one željne mira

Marina Čigoja
Raj za avanturiste, ali i one željne mira

Banjaluka - Turistička ponuda Republike Srpske iz godine u godinu postaje sve bogatija, a najznačajnije uspjehe bilježe banjski, planinski i avanturistički turizam.

Izvršni direktor za marketing i prodaju Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” iz Teslića Aleksandar Radošević kaže da, pored zdravstvenog programa koji je okosnica Banje Vrućice, nude i kongresne programe, rekreativni i velnes program.

- Renoviranjem hotela “Kardial” napravili smo moderan velnes centar na 1.600 kvadratnih metara - kazao je Radošević.

U sastavu kompleksa “Banja Vrućica” nalaze se četiri hotela - “Kardial”, “Posavina” “Srbija” i “Hercegovina”, čiji je ukupni smještajni kapacitet oko 1.000 ležajeva.

- Raduje nas što svake godine postižemo sve bolje rezultate. Prošla godina je bila rekordna. Ostvareno je 153.000 noćenja, a prema dosadašnjim pokazateljima, ista će biti i ova godina - naglasio je Radošević.

Za ljubitelje avanturističkog turizma pravi izbor sigurno su rijeke Vrbas i Tara.

Predsjednik Rafting kluba “Kanjon” Aleksandar Pastir kaže da je ovaj klub u posljednjih deset godina koliko postoji uradio mnogo na promociji raftinga.

- Organizacija Svjetskog rafting prvenstva 2009. dovela je do toga da je Vrbas prepoznat u skoro 40 zemalja kao jedna od top avanturističkih destinacija. Naravno, odmah uz Vrbas je i Tara i druge naše rijeke. Možemo slobodno reći da smo broj jedan u Evropi, a sigurno ćemo biti i u svijetu ubrzo - naglasio je Pastir.

Rukovodilac prodaje i marketinga u Olimpijskom centru “Jahorina” Dragan Sokolović kaže da ovaj centar nudi bogat sadržaj kao zimi, tako i ljeti, kada se organizuju košarkaški i fudbalski kampovi.

- Vlada RS je preko Investiciono-razvojne banke do sada u Jahorinu uložila značajna sredstva, uglavnom u modernizaciju skijališta. Modernizacija će se nastaviti i samim time naša ponuda biće na još višem nivou - naglasio je Sokolović.

On je istakao da je za iduću zimsku sezonu Jahorina najbolji izbor u regionu, jer ima odlične smještajne kapacitete i veoma pristupačne cijene. U sastavu OC tokom cijele godine radi hotel “Bistrica”, koji raspolaže sa 152 komforne sobe i osam  apartmana.

Rafting ponuda

Aleksandar Pastir je istakao da je rafting ponuda RS i BiH, po istraživanju “National Geographica” i američkog sajta “SmarterTravel.com”, uvrštena među deset najboljih avanturističkih destinacija u svijetu.

- U ponudi imamo jednodnevni rafting na različitim destinacijama, kao i ponudu hrane i smještaja, tako da je lepeza široka, a cijene prilagođene našem tržištu - naglasio je Pastir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana