Putešestvija voza koji je od Beograda do Bara vozio 32 časa

Agencije
Putešestvija voza koji je od Beograda do Bara vozio 32 časa

Beograd - Međunarodni voz koji je krenuo sinoć iz Beograda za Bar stigao je na odredište poslije rekordna 32 sata. Ministar Antić tražio objašnjenje.

Voz je krenuo sa beogradske stanice u ponedjeljak, sa 80 minuta zakašnjenja oko 21.25 časova, a tek 24 časa kasnije se domogao Kolašina, zatim i konačnog odredišta.

Prvo se pokvario u Barajevu, gdje je bio na stanici 11 sati, a zatim je stao u tunelu kod Kolašina, gde je boravio sedam sati, kako kažu nadležni, zbog nevremena.

"U vrijeme kada je trebalo da budemo u Podgorici, mi smo bili na 27 kilometara od Beograda. Niko nas nije obavjestio da ćemo skoro 11 sati provesti u Barajevu. Nisam mogao da spavam čekajući da se nešto desi. Pitao sam konduktere, ali oni nisu znali da mi daju odgovor kada će voz krenuti", kaže Jovan B. za "Blic" i dodaje da je voz s 10 vagona bio prepun putnika.

Kako prenose "Vijesti", mučno putovanje je završeno u srijedu oko 4 časa, a krivac za nove probleme bio je, navodno, grom.

Direktorka Sektora za međunarodni saobraćaj u Željezničkom prevozu Rajka Marinović rekla je "Vijestima" da je nevrijeme napravilo velike probleme na pruzi, da su angažovali sve ljude da se putnici prevoze autobusima, pošto je saobraćaj bio prekinut na više mjesta i da se odsječenim putnicima dostave hrana, piće i mlijeko za decu.

Kako je kasnije saopšteno, željeznički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar, u dijelu koji prolazi kroz Crnu Goru, koji je u utorak uveče više sati bio u prekidu zbog velikog nevremena, ponovo je normalizovan u srijedu ujutro i vozovi saobraćaju po redu vožnje.

"Zbog velikog nevremena i atmosferskog pražnjenja, na dijelu pruge Podgorica-Kolašin, u utorak uveče je došlo do havarije u energetskom postrojenju stanice Lutovo, što je izazvalo prekid željezničkog saobraćaja. Ekipe Željezničke infrastrukture Crne Gore sanirale su rano jutros nastalu havariju i obezbjedile normalizaciju železničkog saobraćaj", saopšteno je.

Željeznice vraćaju novac putnicima zbog kašnjenja

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić i generalni direktor Željeznica Srbije Dragoljub Simonović naložili su danas hitno utvrđivanje odgovornosti za putovanje vozom od Beograda do Bara koje je trajalo 32 sata i uputili izvinjenje putnicima, kojima će biti vraćan dio novca, saopštile su srpske železnice.

Simonović je naložio neposrednim rukovodiocima da se detaljno ispitaju razlozi kašnjenja tog međunarodnog voza i da se na odgovarajući način kazne sva odgovorna lica koja su direktno učestvovala u organizaciji njegovog saobraćaja.

Željeznice Srbije donele su odluku da svim putnicima iz ovog voza vrate novac za kupljene karte, za putovanje između Beograda i Vrbnice (do granice sa Crnom Gorom).

Generalni direktor željeznice i ministar saobraćaja zahtijevaju od nadležnih rukovodilaca u Željeznicama Srbije da brzo i na odgovarajući način način reaguju, utvrde razloge zakašnjenja i u skladu sa tim pokrenu postupak disciplinske odgovornosti, a o utvrđenim činjenicama javnost će biti odmah obaviještena.

Simonović i Antić, kako je navedeno, upućuju izvinjenje svim putnicima zbog kašnjenja i neprijatnosti kojima su tokom putovanja bili izloženi.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana