Pet novih destinacija koje ćete želeti da posetite

Huffington Post
Pet novih destinacija koje ćete želeti da posetite

Ukoliko vam ideja da posjećujete manje popularna ali uzbudljiva mjesta zvuči privlačno, onda možete biti dio sve veće grupe putnika koji su u potrazi za neobičnim i neistraženim širom svijeta, piše Hafington Post.

Sve više zemalja u razvoju otvorilo je svoja vrata stranim turistima, a sve stabilnija politička situacija u mnogima od njih čini ih idealnim za sve one željne uzbuđenja.

Etiopija

Ova geografski raznovrsna zemlja posljednjih godina polako zauzima mjesto popularne destinacije za sve one koji traže odlično sačuvane i drevne lokacije. Posjetite planine Simien, koje se nalaze na listi kulturne baštine Uneskoa prije nego što se dalje uputite ka Omo dolini kako biste posjetili neka od posljednjh nomadskih plemena u Africi.

Mjanmar

U pitanju je izuzetno živopisna zemlja koja je postala popularna, i bezbjedna. za sve turiste koje zanima lokalna kultura ali i širok spektar boja. Budistički uticaji preovlađuju zemljom dok monahinje i monasi u odorama boje šafrana obogaćuju ulice brojnih gradova.

Sijera Leone

Upustite se u splavarenje neistražene Mao rijeke, hodajte uz granice sa Gvinejom i upoznajte klanove na obali Atlantskog okeana. Sijera Leone je izuzetna zemlja sa živopisnim plažama i kišnim šumama prepunim života.

Mozambik

Nedirnuti ugao Afrike nudi fascinantnu mješavinu portugalske, arapske i afričke kulture u zemlji koja je već duže vremena lišena turista. Živahni gradovi predstavljaju odličan početak svake avanture, nakon čega se možete uputiti ka plažama prekrivenim bijelim pijeskom kako biste posjetili morske rezervate prepune života.

Mongolija

Dok je država pravila ozbiljna ulaganja u infrastrukturu oko glavnog grada Ulan Batora, u zemlji i dalje buja bogata nomadska kultura a na raspolaganju su vam i velika neistražena prostranstva. Planinski vrhovi prepuni snijega, dramatične klisure i brojni budistički hramovi samo su šlag na torti zvanoj Mongolija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana