Paprene cijene na Hvaru: Pogledajte koliko koštaju ležaljke

GS
Foto: Ilustracija

Hvar je ovog ljeta rezervisan za strane turiste, sudeći prema utiscima naših ljudi koji si posljednje sedmice maja boravili na ovom hrvatskom ostrvu. Iako su i cijene u skladu sa dubinom džepa stranaca, poručuju kako ima stvari koje nisu tako skupe kao što se očekuje.

- Za paste sam zapamtila da smo plaćali 16-17 evra, dok su morski plodovi oko 30 evra, zavisi od vrste. Naravno, ima i skupljih mjesta gdje nema obroka ispod 40-50 evra. Nije mi toliko strašno kao što sam se plašila da će biti s obzirom na to da su isključivo dobrostojeći stranci posjetioci kaže sagovornica Blica, koja je na na Hvaru zatekla Šveđane, Portugalce, Špance i Britance. Kaže da se ugostitelji gotovo iznenade kada čuju “dobar dan” od turista jer su navikli na engleski- kaže turistkinja.

Dodala je da je pivo oko 5 evra, a kafu je pronašla za oko 2,5 evra. Sladoled je plaćala 3,5 evra za kuglu, ali napominje da su kugle velike i dovoljna je jedna kao i da je u pitanju sladoled po tradicionalnoj recepturi te joj cijena nije strašna s obzirom na kvalitet.

Povratna karta na brodiću do prvih manjih ostrva košta 10 evra, a do poznatih Paklenih ostrva 15 evra. Ležaljke su 15 evra, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana