Ovo je trenutno najtraženije grčko ostrvo

GS
Foto: Agencije

Ljeto u Grčkoj još uvijek traje, a dokaz za to su i ohrabrujući turistički rezultati u oktobru, koji je postao jedan od najboljih mjeseci u proteklih nekoliko godina.

Grčka turistička konfederacija je nedavno saopštila da je Grčka već premašila 18,2 milijardi evra koliko je ostvareno u dosad najboljoj 2019. Godini.

Potražnja za letovima kao ljeti

Prema podacima Incete, kapacitet avio-prevoznika za letova za Grčku od 29. septembra do 2. oktobra dostigao je zapanjujućih 708.929, a i u nastavku oktobra su takođe zabilježene dobre brojke. Najveći broj letova je zabilježen ka Kritu, Kosu i Rodosu.

Najviše turista ove jeseni u Grčku dolazi iz Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Holandije, Poljske i Izraela.

A baš zbog toga što se turistička sezona u Grčkoj produžava, kompanije poput britanske avio-kompanije "Jet2" sada planiraju da prošire svoju ponudu za 2023. godinu obezbjeđivanjem novih ruta.

Kratkoročni boravci preko  Airbnb-a produžili sezonu

O sjajnim rezultatima svjedoči i potražnja za smještajem na  Airbnb-u u septembru i oktobru, a broj rezervacija za te mjesece produžio je ljetnju sezonu 2022. i donio dodatne prihode zemlji.

Rezervacije preko  Airbnb-a su dostigle 85 do 95 odsto u septembru i vjerovatno će se popeti na 60-80 odsto u oktobru.

Primjećuje se povećana potražnja za kratkoročnim boravcima na grčkim ostrvima, a ostrvo sa najvećom potražnjom od 95 odsto u septembru bio je Santorini, potom Skijatos, Hidra, Skopelos, Naksos, Kitnos, Paros i Mikonos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana