Ovo je najjeftiniji evropski glavni grad

Anadolija
Ovo je najjeftiniji evropski glavni grad

LISABON - Lisabon je poznat kao najjeftiniji evropski glavni grad, ali i kao grad kojeg većina želi posjetiti barem jednom u životu.

Ovo je grad posebne kulturne baštine koja sjedinjuje modernizam i progresivni razvoj. U glavnom gradu Portugalije se nalazi jedan od najvećih trgova u Evropi - Jardim da Praca do Imperio, zatim Muzej kočija koji sadrži jednu od najvećih kolekcija kraljevskih kočija, te Jeronimitski samostan nevjerovatnog eksterijera.

Tu su i dva muzeja, Pomorski muzej, posvećen zlatnom dobu moreplovaca i Nacionalni muzej arheologije koji sadrži rimske mozaike te radove iz bronzanog doba.

Ljubitelji umjetnosti biće oduševljeni i privatnom kolekcijom remek djela iz 20. vijeka u Berardo muzeju, zbirki unutar kulturnog centra Belem. Tu je i slavni Belemski toranj koji se uzdiže na obali.

Lisabon je grad bogat kulturom i istorijom pa nije ni čudo što je prepun prodavnica antikviteta.

Svakako, za sve one koji žele reći da poznaju glavni grad Portugalije, jedno mjesto je neizostavno. Gulbenkian je mjesto na kojem možete vidjeti toliko toga zajedno poput radova Edgara Degasa, relikvija drevne egipatske kulture, hraniti patke, pojesti vjerovatno najbolji sladoled u gradu, slušati džez ili jednostavno sjesti na livadu i uživati.

Još jedan jako važan dio lisabonskog života je rijeka Tajo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana