Omiljeno ljetovalište liči na grad duhova

Agencije
Foto: Lancs.live

Popularno ljetovalište Srba ove sezone suočava se sa velikim problemom nedostatka turista.

Popularno ljetovalište na Majorci, Magaluf, koje se posljednjih godina sve češće nalazi i u ponudama srpskih turističkih agencija, oglasilo je alarm zbog sve manje posjete turista.

Fotografije koje kruže internetom pokazuju da je jedan od najprometnijih gradova na ovom ostrvu još uvijek prazan, iako je sezona uveliko počela. Mnogi kao krivca za ovakvu situaciju vide u porastu protesta lokalnog stanovništva u posljednjih nekoliko nedjelja. Nezadovoljni stanovnici španskog ostrva na protestima poručuju turistima da „idu svojim kućama“.

Tokom vikenda hiljade lokalaca je izašlo na ulice protestujući protiv masovnog turizma. Smatraju da ih na ostrvu tretiraju kao građane drugog reda.

Magaluf je trenutno grad duhova. Na plažama bijelog pijeska gotovo da nema peškira, a redovi ležaljki su prazne. Sa druge strane, lokalno stanovništvo zadovoljno je trenutnom situacijom, jer mogu besplatno da koriste ove plaže.

Ništa bolja situacija nije ni u restoranima, barovima, kafićima koji okružuju plažu, gdje broj posjetilaca nikada nije bio manji, a sve je manje i konobara. Čak su i pješačke staze koje prolaze pored plaža u Magalufu, poznate po živopisnom noćnom životu, skoro prazne, prenosi Mondo.

Ove subote, 15.000 stanovnika marširalo je i najvećim gradom na ostrvu, Palmom, izražavajući svoje nezadovoljstvo masovnim turizmom. Sezona je uveliko počela, a mnogi ugostitelji strijepe zbog male posjete turista i nadaju se da će se situacija popraviti uskoro.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana