Odmor, jagnjetina i safari u bivšem zatvoru

Agencije
Odmor, jagnjetina i safari u bivšem zatvoru

Goli Otok - Bilo je potrebno oko 25 godina da zloglasni zatvor bivše Jugoslavije na Golom otoku postane poligon za planiranje razvoja turizma u Hrvatskoj.

Iako je od 1988. godine, kada je zatvoren, pa do danas devastiran i pretvoren u gomilu po život opasnog smeća, mnogi su počeli da kroje planove kako to mjesto da pretvore u destinaciju privlačnu za turiste.

- Do kraja mjeseca opština Lopar uputiće Agenciji za upravljanje državnom imovinom apel da lokalnoj samoupravi ponovo prepusti upravljanje ostrvom. Opština, i to žurno, na Golom otoku želi da podigne dostojanstveno spomen-područje, poboljša uslove u dvije ostrvske luke, a tu su i brojni turistički planovi. Osim izletničkog, pokušali bismo da organizujemo i boravišni turizam - otkriva načelnik opštine Lopar Alen Andreškić.

On ističe da Goli otok ima veliki potencijal za razvoj, alternativnog, neuobičajenog turizma.

- Turistima ćemo omogućiti smještaj u obnovljenom zatvorskom kompleksu, što bi bila jedinstvena ponuda. Takođe, ne bi zapostavili ni ispašu koja je na ostrvu prisutna vijekovima. Tako bismo stvorili još jednu golootočnu prepoznatljivost - jagnjetinu - rekao je Andreškić koji ima jednako velike planove i za ostrvo Sveti Grgur gdje bi sagradio safari park prilagođen mediteranskom podneblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana