Od "Sex and the City" do "Breaking Bad": Restorani iz filmova i serija koji stvarno postoje

b92
Foto: printskrin

Bilo da je u pitanju doručak kod Tifanija ili večera sa Emili u Parizu, poznavaoci kafe, gurmani i obožavaoci nekih od najpoznatijih TV serija i filmova zabilježili su svoja omiljena mjesta za ručavanje.

 

Ipak, dok je većina restorana izmišljena u produkcijske svrhe, ovih 10 kafića i restorana poznatih iz popularnih TV programa, zaista postoje.

1. The Blue Bok Cafe – "Breakfast at Tiffany’s"

Oni koji su gledali kultni film iz 1961. godine pamtiće naslovnu scenu u kojoj lik Odri Hepbern jede kroasan i pije kafu u glavnoj prodavnici kompanije "Tifani & Co" u Njujorku.

Tek 2017. je prodavnica na 5. aveniji odlučila da otvori "D Blu Buk Kafe".

2. Les Deux Comperes – "Emily in Paris"

Netfliksov hit, koji se vratio sa drugom sezonom krajem prošle godine, dJelimično se fokusirao na Gabrijelov restoran, lika koji je povremeno predmet Emilinog ljubavnog interesovanja.

Les Deux Komperes, klijent Emiline marketinške agencije, pravi je restoran.

Nažalost, nema isto ime i umjesto toga je italijanski restoran po imenu "Tera Nera".

Bistro se nalazi na Plejs de l'Estrapade u Parizu i prodaje sve vrste pica i tjestenina.

3. Pekara Magnolija – "Sex and the City" "

Čuvene klupe ispred pekare Magnolija gde Keri i Miranda dele kolače i kafu je zaista prava pekara - čak i pod istim imenom.

Pogodno smješten iza ugla "Kerinog stana" u Vest Vilidžu u Njujorku, mesto je postalo popularno od kada je prikazano u seriji.

4. The Lighthouse Cafe – "La La Land"

Lik Rajana Goslinga Seb vodi Miju, koju igra Ema Stoun, na prvu džez svirku uživo u "The Lighthouse Cafe" - poznatom džez mjestu 1940-ih.

Kafić zaista postoji i nalazi se u gradu Hermosa Bič u Kaliforniji, a u klubu se svira džez sredom i vikendom.

5. Los Pollos Hermanos – "Breaking Bad"

Oni koji su videli uspon Volta Vitmena od nastavnika nauke do narkobosa u pomenutoj seriji znaju za restoran pileće hrane "Los Polos Hermanos", gdje se odigravaju brojne važne scene.

Sam restoran ne postoji - ali je kasnije dobio franšizu nakon uspjeha serije.

Međutim, scene prikazane u seriji u Los Polosu zapravo su snimljene u ogranku Tvistersa u Južnoj dolini u Novom Meksiku.

6. Kafe Debussy – "Inception"

Verovatno najpoznatija scena u filmu Leonarda Dikaprija smeštena je u kafiću Debisi u Parizu.

Ovo je trenutak u kojem Kob govori Arijadni kako je trenutno u snu i da se ti snovi mogu kontrolisati pre nego što pretvori Pariz u malo igralište.

Kafe je sada italijanski restoran po imenu "Il Ruso" u blizini metro stanice Segur.

7. Bar De La Marine – "Love Actually"

Sjetite se scene iz filma gde Džejmi (Kolin Firt) pokušava da uđe u trag Aureliji. Onda je nađe u malom francuskom gradu sa ulicama popločanim kamenjem.

Scena snimljena na njenom radnom mestu je zapravo u Marseju, Francuska, sa restoranom koji se zove "Bar De La Marine" u stvarnom životu.

Nalazi se kod čuvene luke u drugom najvećem gradu Francuske.

8. Double R Diner – "Twin Peaks"

Za obožavaoce serije, ukusno parče pite od višanja je samo narudžbina u restoranu "Twede's" u Nort Bendu u Vašingtonu.

D DablR Diner, u vlasništvu Norme Dženings u seriji, predstavljen je u originalnoj seriji 1989. i nedavnom oživljavanju 2017.

Kao rezultat požara 2000. godine, pozadina restorana Double R Diner je bila skoro potpuno uništena, a Tvedu je bilo potrebno potpuno renoviranje. Ali kada je snimanje ponovo počelo 2015. za "Tvin Peaks: Return", rečeno je da će se Double R Diner-a renovirati nakon završetka snimanja.

9. Monk’s Cafe – "Seinfeld"

Jedan od najpoznatijih TV kafića, Monk’s Cafe, u velikoj meri se pojavljuje kroz seriju "Seinfeld" iz 90-ih.

Za ljubitelje serije koji žele da posete poznati kafić, restoran se zapravo zove "Tom's Restaurant" i nalazi se na Brodveju u Njujorku.


10. Luke's Diner - "Gilmore Girls"

Na čuvenoj večeri, gde se svi poznaju u seriji - Luke's Diner igra veliku ulogu u oblikovanju Lorelainog i Rorijevog sveta.

Pisac i kreator Ejmi Šerman-Paladino tvrdi da je restoran nastao prema osećaju koji je stekla kada je posetila grad Vašington Depot u Konektikatu.

Dakle, Luke’s Diner je rezultat kombinovanja više restorana u četvrti malog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana