Novi skijaški hit se zove “Privatna planina”

Telegraph.co.uk
Novi skijaški hit se zove “Privatna planina”

Ove zimske skijaške sezone gosti u švajcarskom Tšugend Grand hotelu dobiće i jednu ekstra uslugu: imaće ekskluzivno pravo da se jednog dana skijaju i razonode na jednom dijelu susjedne planine i dožive osjećaj potpune privatnosti.

Kako bi povećale broj turista i promovisale hotel i turističku ponudu koja je u njemu dostupna, švajcarski hotel je odlučio da svojim gostima ponudi potpuno privatno korišćenje planine jednog dana u toku ove zime.

Hotel je smješten u gradu Aroso u dolini Šanfih i ima pristup mreži od preko 225 kilometara uređenih skijaških staza. Gostima koj budu odsjedali u hotelu u drugoj polovini novembra biće omogućen pristup padinama planina Grisons u toku jednog dana - 29. novembra - dan prije nego što počne zvanična skijaška sezona (30. novembar) i cio skijaški kompleks bude otvoren za javnost.

Sa 130 soba hotel bi sa svojih 100% kapaciteta mogao da ugosti oko 260 skijaša, a ova promotivna akcija je osmišlljena upravo kako bi ove sezone u objektu boravilo što više turista. Svi koji budu zainteresovani za ovu jednodnevnu akciju ovu ekskluzivnu ponudu će moći da iskoriste ukoliko to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Ukoliko to ne bude bilo moguće gosti će na raspolaganju imati banju koja se u mjestu prostire na 5.000 kvadratnih metara ili da u čestvuju u nekoj drugoj aktivnosti, poput nordijskiog trčanja, planinarenja ili vožnje balonom napunjenim toplim vazduhom

Cijena za ovo “ekskluzivno privatno” skijanje je 930 švajcarskih franaka po osobi, što uključuje tri noćenja na bazi polupansiona, prisustvo na događaju “Privatna planina” 29. novembra, ski-pas za 30. novembar, branč i ulaz u hotelski banjski kompleks.

Ovaj neobični turistički paket je samo jedna od ekskluzivnih ponuda za turiste koji žele malo drugačiji vid odmora na popularnim turističkim destinacijama. Među njima se nalazi i takozvana “Best of British” vikend tura u okviru koje je organizovano odsjedanje u luksuznom 45 Park Lane hotelu, privatno korišćenje “Londonskog oka” i posjeta londonskon Taueru između ostalog. Cijena za ovo zadovoljstvo za dvoje košta 1,6 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana