Najljepši izlasci sunca na svijetu

Agencije
Najljepši izlasci sunca na svijetu

Zavaliti se na plažu s čašom omiljenog pića u ruci i posmatrati zalazak sunca, mnogim putnicima to je nezaboravno iskustvo. Ali ima nešto još bolje, a to je dočekati izlazak sunca na planini ili litici. Na sajtu Lonli planet objavljena je lista najljepših izlazaka sunca svijetu.

 

Uluru, Australija - Jedno od najatraktivnijih australijskih prirodnih čuda najljepše je u trenutku izlaska sunca. Za ovakav prizor najbolje je na mjestu događaja biti u četiri sata. Prilikom izlaska sunca nebo je prošarano divnim bojama, a prizori su očaravajući.  

Maunt Batur, Bali - Ako želite da vidite izlazak sunca na Baliju, a nemate kondiciju za penjanje i osvajanje Maunt Agunga, popnite se na Maunt Batur. Put se može organizovati iz Ubuda. Penjanje s vodičem počinje u dva sata, ali prizor koji će vas dočekati kad se popnete oduzeće vam dah.  

Jezero Inle, Mjanmar/Burma - Ako noć provedete u drvenim kućicama na jezeru Inle, ujutro ćete vidjeti jedan od najljepših izlazaka sunca na svijetu. Planine koje vas okružuju, ranoranioci koji kreću u ribolov, plutajući vrtovi i male šarmantne drvene kućice i nebo prošarano veličanstvenim bojama – divota!  

Brajs Kenjon, SAD - Do ovog mjesta može se doći automobilom ili posebno organizovanim prevozom. Jedinstvene formacije stijena prilikom izlaska sunca veličanstveno blistaju, a ako idete u zimskim mjesecima, snježni vrhovi izgledaće još čarobnije.  

Šetlandska ostrva, Škotska - Na većini sjevernih ostrva Velike Britanije mogu se vidjeti neki od najljepših evropskih izlazaka sunca. Najbolje razdoblje za predivne prizore na nebu je rano proljeće ili kasna jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana