Najljepše je skijanje u martu – idealni uslovi na olimpijskoj Jahorini

G.S.
Najljepše je skijanje u martu – idealni uslovi na olimpijskoj Jahorini

Idealni uslovi za skijanje na Jahorini nastavljeni su i u mjesecu martu. Mnogobrojni posjetioci ove planine imaju priliku da uživaju na 47 km ski staza na kojima se trenutno nalazi 120 cm utabanog snijega koji je odlična kombinacija prirodnog i vještačkog snijega.

Sunčano vrijeme i temperaturni minus obezbijedili su sjajne uslove za skijanje ali i boravak na planini. Jahorina bilježi rekordnu posjećenost, na njenim stazama je do sada skijalo više od 360.000 skijaša dok je prema prognozama očekivano da će se dobri uslovi za skijanje nastaviti tokom cijelog mjeseca marta.

Oni koji odluče da svoj boravak upotpune dodatnim aktivnostima koje Olimpijski centar Jahorina nudi, silno će se obradovati činjenicama koje vezujemo za martovsko skijanje, naročito ukoliko žele da isprobaju vožnju zatvorenim tipom sniježnog tabača, kao jednom od omiljenih aktivnosti svih posjetilaca. U pitanju su Ski uranak i Ski zalazak, u kojima su svi korisnici ova dva tipa ponude, sudeći prema svakodnevnim komentarima, beskrajno uživali. Ove savršene ponude predstavljaju spoj aktivnosti u kojima posjetioci mogu uživati na Jahorini, kao što su izlazak, te zalazak sunca, panoramska vožnja sniježnim tabačem i uživanje u prekrasnim pogledima na obližnje planinske vrhove, vrhunska hrana, i najbolje skijanje.

Mjesec mart karakterističan je po sjajnim zabavama na vrhu planine na otvorenom ali i po jednom od praznika koji sa svojim majkama, sestrama, kćerkama, te svim bližnjim i voljenim osobama ženskog pola, rado proslavljamo, obilježavajući ljubav i pažnju koju se trudimo svakodnevno da im pružimo. U pitanju je praznik 8. marta, Dan žena, koji sa velikom radošću i zadovoljstvom, proslavlja i Olimpijski centar Jahorina. Tako je, na pomenuti datum, svim damama omogućeno besplatno dnevno ali i noćno skijanje. Odziv ovoj akciji predivnog karaktera, svake godine, zaista je velik, dok je o njihovom oduševljenju suvišno govoriti.

Međutim, pored dama, Olimpijski centar Jahorina nastoji da obraduje sve svoje posjetioce u pomenutom mjesecu, te tako u zimskoj sezoni 2021/2022, tačnije, u periodu od 10. do 13. marta, za sve skijaše, te one koji tek uče kako da savladaju ovaj zimski sport, obezbjeđuje popust od 20%, na sve četverodnevne, trodnevne, dvodnevne, te jednodnevne karte za skijanje, a jedini uslov za skijaše povodom istog je da kupljene karte iskoriste u ovom periodu.

Iako je svaki početak skijaške sezone na Jahorini praćen fenomenalnim sadržajem kada su u pitanju zabava i odličan provod, jednako zabavan i raznovrstan sadržaj uvijek je planiran i za sam kraj iste. Stoga, svaku zimsku sezonu zatvaramo uz sjajne manifestacije, a ove sezone riječ je o spektakularnom događaju elektronske muzike, pod nazivom "Winter Magic" by Brodolom Jahorina, 11. i 12. marta, 2022. godine. U okviru iste Olimpijski centar Jahorina ugostiće neke od najpoznatijih svjetskih imena elektronske muzike kao što su Mark Knight, Mahmut Orhan, After Affair, Andrew Meller, Drop Department,, Kristijan Molnar, u petak, 11.2, kao i Fedde Le Grand, Plastik Funk, The Provincials, Petar Dundov, Alexander De Funk, Nebs Jack, te Dj Jock, u subotu, 12.3.2022. godine. Iako je zvanični događaj za zatvaranje zimske sezone zakazan za 11. i 12. mart dobro skijanje na Jahorini se nastavlja dok god budu za to postojali uslovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana