Majami grad koji ne spava

Jelena Bjelica
Majami grad koji ne spava

Majami je grad zabave i uživanja koji obiluje dugim pješčanim plažama, luksuznim restoranima, šoping centrima, noćnim klubovima.

Danas Majami važi za turističku destinaciju prve klase sa prirodnim ljepotama i sjajnim prilikama za zabavu. Pravi dio Majamija za početak uživanja je Majami Bič, ili još tačnije Saut Bič. Pun umjetnički uređenih, blistavih kafića, atraktivnih plaža, on je živ u svako doba godine, stalno obasjan, bilo suncem bilo neonskim svjetlima. Ovo je grad koji nikad ne spava.

Milje finih pješčanih plaža Majami Biča i Kedž Biscane su meka za zaljubljenike u vodene sportove iz cijelog svijeta. Majami nudi surfovanje, jedrenje, vožnju kajaka, kanua i prvoklasna mjesta za ronjenje. Majami takođe pruža skoro neograničene mogućnosti za kupovinu i zabavu. Tu se nalaze i mnogi barovi, kafići, kao i prodavnice markirane garderobe i umetničke galerije.

Tu su stambene četvrti Kokonat Gruv ulice za vrhunski šoping koje privlače veliki broj stanovnika i turista, i Koral Gejbl sa krivudavim ulicama, mediteranskom arhitekturom gdje se živi prefinjeno i bogato.

Hrana i muzika su veoma značajni u Majamiju. Džez i ritmovi salse, kuhinja koja objedinjuje svježe morske plodove i ribu, tropsko voće i ukusi koji peckaju jezik ukazuju na grad opčinjen začinima - u hrani i životu. U Majamiju postoji veliki broj noćnih klubova, savršenih restorana u koje dolazi klijentela sa stilom, pa tako u Majamiju nikad ne možete ostati bez provoda i aktivnosti.

Grad se nalazi na jugoistoku savezne države Floride koja se zbog klime naziva i "sunčana država".

Florida je država okružena Atlantskim okeanom na istoku i Meksičkim zalivom na zapadu, te predstavlja most između Sjeverne Amerike i Karipskih ostrva. Majami sa oko dva miliona stanovnika vrvi mladim generacijama koje su tu došle u potrazi za dobrim životom. Upravo su mladi ljudi pretvorili Majami u jedno od trend mjesta u SAD.
Tipična razglednica Majamija prikazuje more, sunce, pijesak, palme. Slavu je stekao i zahvaljujući filmskim udruženjima, TV emisijama i magazinima. Pored plaža i provoda, u Majamiju se nalaze i mnogobrojne kulturne znamenitosti među kojima je najznačajniji Muzej moderne umjetnosti "Bas".

Fidel Kastro

Majami je kao grad službeno osnovan 28. jula 1896. godine, dok je područje na kojem je grad osnovan bilo naseljeno više od hiljadu godina Indijancima. Nagli razvoj grada počinje dolaskom željeznice 1920. godine. Dolaskom Fidela Kastra na vlast na Kubi 1959. godine brojni Kubanci doselili su se u Majami, što je dodatno povećalo broj stanovnika. Danas je ovo grad u razvoju koji privlači veliki broj turista.

 

CIJENE:

Avionska karta od 1.300 KM

Prenoćište od 80 KM

Piće od 5 KM

Kafa od 3 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana