LAS VEGAS - grad zabave i kocke

Jelena Bjelica
LAS VEGAS - grad zabave i kocke

Las Vegas - glamurozan, jedinstven, grandiozan… Najveći grad države Nevada u Sjedinjenim Američkim Državama, sa preko dva miliona stanovnika, smatra se najvećim svjetskim centrom kockarske industrije.

Smješten u središte ogromne Mojava pustinje, a sagrađen je kao mjesto ludog provoda i zabave, i kao najveće tematsko mjesto na svijetu.

Tolerancija grada prema raznim vrstama i oblicima zabave za odrasle donijela mu je nadimak Sin City - Grad grijeha i učinila ga popularnim odredištem.

Zbog svog sadržaja - od vrhunskih restorana, šopinga, najprestižnijih svjetski poznatih brendova, najekskluzivnijih i nevjerovatnih hotela do uzbudljive zabave i noćnog života, Vegas je jedan od glavnih turističkih destinacija na svijetu.

Osim velikog broja kazina, ono što najviše privlači turiste su blještava svjetla sa svih strana, sjaj, muzika, najneobičnije fontane… Las Vegas bez njih ne bi bio ono što jeste - grad svjetla, kiča i zabave. Zahvaljujući dizajnerima, ova prestonica odaje utisak da tu gostuju i gradovi iz drugih dijelova svijeta, Njujork, Pariz, Rim, Monte Karlo, Venecija.. Dok ste u Las Vegasu, istovremeno možete doživjeti čaroliju više različitih gradova, malo kockanja i poneki svjetski poznati šou-program.

Najzanimljivije od svega je to što ako vam zatreba instant vjenčanje, matičari rade od 0 do 24 časa. Najpoznatija ulica u Vegasu je Las Vegas bulevar, poznatiji kao Strip, dug čak 6,4 km. Kada se u sumrak upale stotine miliona raznobojnih svjetala na fasadama, ulicama i krovovima grandioznih razigranih hotelskih zdanja, Las Vegas postaje ono što zapravo jeste - grad životne sreće, kako ga nazivaju njegovi stanovnici. I ne griješe, jer već poslije nekoliko dana u bljesku svjetala zaboravljaju se svakodnevica i problemi, sve se pretvara u igru i zabavu, smijeh, druženje i atrakciju. Sve što taj grad čini zanimljivim napravljeno je i izmišljeno samo radi dobrog provoda.

Izračunato je da 12 miliona posjetioca koji tokom godine posjete Las Vegas ostave u raju za kockare približno četiri milijarde dolara. Kazina su otvorena danonoćno, a ulaz je besplatan. Iako mu je kockanje glavni pečat, on je takođe i porodična destinacija, a ne oskudijeva ni u tematskim parkovima, šoping centrima i golf terenima.

Istorija

Na mjestu gdje se danas nalazi Las Vegas 1830. godine nije stanovalo više od 50 osoba. Kolonizatori su pretvorili ovo malo mjesto u pustinji u oazu. Nastao je 1905. godine, a zvanje grada je dobio 1911. Kao raj za kockare postaje poznat tek od 1946, kada je izgrađen prvi internacionalni hotel u bulevaru Strip.

 

CIJENE:

prenoćište                od  80 KM

ulazak u klub              od 20 KM

ručak                           od 30 KM     

piće                             od 10 KM

dozvola za vjenčanje     od 70 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana