Kotor – jedna od najboljih tajni Evrope

CNN
Kotor – jedna od najboljih tajni Evrope

Za one koji su umorni od čuvenih evropskih prestonica, CNN je objavio listu od osam još uvijek ne toliko popularnih gradova Istočne Evrope, među kojima se našao i Kotor.

Smješten tik uz obalu mora, Kotor je još uvijek ostao zaštićen od moderne civilizacijske ruke, a stari grad uvršten je na Uneskovu listu kulturnog blaga, piše CNN.

Reporter Rob Krosan piše da je Kotor idealan za one koji vole istorijska putovanja i ljenčarenje, a preporučen je i Pomorski muzej Crne Gore sa izvanrednom kolekcijom slika drevnih pomorskih bitaka i kostimima kapetana i mornara koji ne izgledaju najudobnije.

Krosan osim Kotora preporučuje i ukrajinsku luku na Crnom moru po imenu Odesa zbog neodoljivog hedonističkog duha, dok je rumunijski Sibnj grad koji vrijedi posjetiti zbog srdačnog lokalnog stanovništva. Ljubitelji hrane trebalo bi da se zapute u poljski Poznanj, gdje će ih dočekati brojne gastronomske čarolije.

Oni koji žele da svoj odmor posvete odmoru i zdravlju trebalo bi, prema Krosanovom mišljenju, da posjete Karlove Vari u Češkoj, dok je za romantične duše savršeno Veliko Trnovo u Bugarskoj.

Odmaranje na plaži, daleko od gužve, najbolje je u Draču u Albaniji, a slovački grad Košice odlična je preporuka za one koji žele da upoznaju romsku kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana