Jesen u Parizu za 370 maraka

Dragana Keleč
Jesen u Parizu za 370 maraka

Banjaluka - Većina turističkih agencija u Srpskoj u ponudi ima jesenja putovanja, a najveće interesovanje stanovnika vlada za odlazak u Budimpeštu, po cijeni od 199 maraka, i u Pariz koji košta 370 maraka.

Zbog loše materijalne situacije veliki broj stanovnika nije u mogućnosti da uplati ekskluzivnije aranžmane, zbog čega, kako ističu u agencijama, najviše biraju jeftinije destinacije, gdje se odlazak obično organizuje u jesenjem periodu.

U turističkoj agenciji "Sebastijan" u Banjaluci nude obilazak evropskih gradova autobusom, a odlazak u Budimpeštu košta 200 maraka, u Prag 300, Beč 250 maraka, dok je za putovanje u Pariz potrebno izdvojiti 370 maraka.

- Postoji veliko interesovanje za ova putovanja, a posebno za Budimpeštu i Pariz - istakli su u ovoj agenciji i dodali da u ponudi imaju i programe putovanja avionom i to za Moskvu i Sankt Peterburg po cijeni od 1.190 maraka, Lisabon 810, dok Lisabon Porto i to kružna tura košta 1.105 KM, a za nju postoji najveće interesovanje.

I u banjalučkoj agenciji "Smiljić" ističu da imaju raznovrsnu ponudu jesenjih aranžmana, ali da je najveća zainteresovanost za odlazak u Budimpeštu.

- Od 24. oktobra organizujemo putovanje u Budimpeštu, koje košta 199 maraka, i u ovu cijenu su uračunata tri dana boravka u tom gradu - istakli su u ovoj agenciji.

U okviru jesenjih putovanja agencija "Unis turs" u Banjaluci u ponudi ima put u Budimpeštu, Prag, Beč, Frankfurt, kao i niz drugih destinacija. 

- Za 199 maraka može se otići u Budimpeštu i Sent Andreju. Putovanje u Prag košta 329 maraka, dok je odlazak u Beč 295 maraka - stoji na sajtu ove turističke agencije.

U turističkoj agenciji "Adrijatika lajn" u Banjaluci kažu da u ponudi imaju niz destinacija, a da je najtraženiji put u Minhen i obilazak bavarske regije, od 17. do 20. oktobra, koji košta 365 maraka.

Putovanja za mlade

Agencija "Sebastijan" u ponudi ima i putovanja za mlade "University Break 2013" i to od 21. do 27. novembra, gdje odlazak u Pariz i Amsterdam košta 229 KM, a Rim i Prag 199 KM.

- Ovo su cijene za prvih 100 prijavljenih po destinaciji - rekli su u ovoj agenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana