Jedan mali grad postao je velika Instagram zvijezda

B92
Jedan mali grad postao je velika Instagram zvijezda

Slike kuća iz 17. vijeka, pokrivenih snijegom, privukle su pažnju iz cijelog svijeta, a mali grad je iz anonimnosti uz pomoć društvenih mreža postao planetarni hit i jedan od najtraženijih pojmova na internetu.

Frojdenberg se nalazi na zapadu Njemačke, nedaleko od Kelna i Dortmunda. Smiješten je na brdovitom predjelu na 500 metara nadmorske visine i zauzima područje od 54 kvadratna kilometra, od čega je najveći dio pokriven gustom šumom.

Po čemu je ovaj grad onda tako poseban?
Ovaj gradić je najpoznatiji po svojoj autentičnoj arhitekturi. Sve kuće datiraju iz 17. vijeka i ima ih oko 80 ukupno. Sve su gotovo identične, imaju crno-bijelu fasadu i grede koje čuvaju stabilnost kuća.

Upravo zbog toga, ovaj dio Njemačke ima posebnu draž, jer kuće djeluju kao da su nacrtane ili odštampane, sve su jednake i iste, a kad snijeg prekrije krovove, desi se neka posebna magija.

Baš zbog te idiličnosti ovaj grad je dobio posebno mjesto na Instagram-u, a gradske vlasti su na vrijeme prepoznale turistički potencijal grada, pa ga s posebnom pažnjom promovišu, i jedva čekaju da padne snijeg kako bi magija gradića bila potpuna.

Frojdenberg je grad koji spaja bogatu istoriju, prepoznatljivu arhitekturu i prirodne ljepote, pružajući jedinstven spoj kulture i prirode.

Njegova očuvana srednjovjekovna jezgra, kao i živopisni pejzaži, čine ga idealnim mjestom za sve one koji žele da osjete duh stare Njemačke, a istovremeno uživaju u miru i ljepoti prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana