Grčki grad izabran za najbolju destinaciju za odmor na svijetu

GS
Foto: Agencije

Prema novom istraživanju, Los Anđeles ima najbolje hotele, Brisel najbolje restorane, dok je sveukupno prvo mjesto kao najboljeg grada za odmor zauzela grčka prestonica Atina.

U okviru studije koju je sproveo veb-sajt money.co.uk istraživalo se koji gradovi su najbolje ocijenjeni širom svijeta kada su u pitanju hoteli, restorani, noćni izlasci i atrakcije koje treba posjetiti.

Sveukupno prvo mesto zauzima Atina, gdje je 19,7 odsto hotela, restorana, noćnog života i stvari koje treba raditi i vidjeti visoko ocijenjeno. Pored toga što je Atina najbolje rangirani grad po pitanju aktivnosti, Atina je na drugom mjestu i po hotelima i po noćnom životu.

Druga je druga evropska prestonica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem aktivnosti i atrakcija sa pet zvjezdica - sa 40 odsto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista. Grad je takođe poznat po odličnoj hrani i nije mnogo udaljen od brojnih plaža.

Na trećem mestu je Firenca, u srcu italijanske regije Toskana. Kao dom renesanse, Firenca je bogata istorijom, umjetnošću i arhitekturom. Iako nije postigao posebno visok rezultat ni po jednom faktoru, u sveukupnom plasmanu zauzeo je treće mjesto.

Grad sa najbolje ocijenjenim hotelima na svijetu je Los Anđeles - 16,9 odsto hotela u gradu posjetioci su ocijenili sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocijenom za restorane je Brisel - 3,1 odsto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

Što se tiče pabova, barova i klubova, grčko ostrvo Rodos je visoko rangirano - 37,2 odsto mjesta za noćni život je ocijenjeno sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocijenom za atrakcije i stvari koje treba vidjeti i uraditi je Atina u Grčkoj, gde je 44,1 odsto atrakcija ocijenjeno sa pet zvjezdica, prenosi B92.

Cijela lista izgleda ovako:

1. Atina (Grčka)

2. Lisabon (Portugal)

3. Firenca (Italija)

4. Edinburg (Velika Britanija)

5. Honolulu (SAD)

6. Rodos (Grčka)

7. Dablin (Irska)

8. Venecija (Italija)

9. Prag (Češka)

10. Amsterdam (Holandija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana