"Er Srbija" letovima do Hurgade otvorila ljetnu čarter sezonu

GS
Foto: Er Srbija

Srpska nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" otvorila je ovogodišnju ljetnu čarter sezonu letovima između Beograda i Hurgade, ka kojoj je u aprilu planirano skoro trideset letova.

Srpska nacionalna avio-kompanija u maju pokreće i prve čarter letove ka Turskoj, a od juna i ka drugim destinacijama.

"U saradnji sa domaćim turističkim agencijama, 'Er Srbija' planira da tokom letnje sezone obavi više od hiljadu čarter letova ka popularnim destinacijama u Turskoj, Egiptu, Grčkoj, Italiji i Tunisu", saopštio je srpski avio-prevoznik.

Čarter saobraćaj "Er Srbije" organizuje se ka letovalištima koja su dugi niz godina atraktivna za domaće turiste. Najpopularniji su letovi za Antaliju, Bodrum, Dalaman i Alanju u Turskoj, slede Hurgada i Šarm el Šeik, kao i veliki broj grčkih ostrva, kao što su Krit, Rodos, Samos, Skijatos, Krf, Kefalonija, Kos i Zakintos.

Nakon gotovo tri godine pauze, u planu je i obnova čarter letova za Tunis i italijanske regije Siciliju i Kalabriju. 

"Zadovoljstvo nam je što sa našim partnerima, turističkim agencijama, započinjemo obnovu čarter saobraćaja, a posebno nas raduje očekivani rast broja letova. Činjenica je da globalna dešavanja uslovljavaju nezabeležen porast cena avio goriva, samim tim i povećanje cena čarter letova, ali dobra vest je da se na tržištu mogu naći turistički aranžmani prilagođeni svačijem budžetu", rekao je direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije" Boško Rupić.

Kako kaže, trenutna tražnja pokazuje da turisti već sada planiraju godišnje odmore "na atraktivnim destinacijama do kojih lako mogu stići direktnim letovima iz Beograda i Niša".

Turska tradicionalno zadržava prvo mjesto na listi najtraženijih ljetovališta, a kao drugi izbor putnika ističe se Egipat, koji bilježi snažni rast iz godine u godinu.

Do ovih zemalja će sada moći direktno da se putuje i iz Niša, gdje se očekuje značajno povećanje broja čarter letova.

Tokom predstojećih praznika planirano je više desetina čarter letova za Egipat i Tursku, kao i veliki broj turističkih grupa na letovima u redovnom saobraćaju, prvenstveno ka ljetovalištima na Mediteranu i kontinentalnom dijelu Evrope, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana