Dubai: Najviša čajanka na svijetu

Agencije
Dubai: Najviša čajanka na svijetu

Sveti ritual popodnevnog ispijanja čaja sa kolačićima, mini sendvičima i pogačicama podignut je na viši nivo u Dubaiju, javile su agencije.

Dobro svjesni opsjednutošću ovog grada modom, menadžeri Rafles Hotela u Out Meti dvaput godišnje mijenjaju meni za čaj kako bi se podudario sa nedjeljama mode za jesen/zimu i proljeće/ljeto, a kolačići i sendviči su inspirisani najnovijim trendovima određene sezone.

Čak ni najveće modne žrtve koje paze na svaki gram neće odoljeti minuciozno napravljenim kreacijama minjona u obliku nove trendi tašne, karminu oblikovanom od voća ili minijatrunim čokoladnim štiklama.

Čaj se služi svakodnevno između 14 i 19 časova i košta 199 dirhama (oko 41 evro) za dvije osobe.

Ako vam ova pomodna čajanka nije dovoljna, probajte popodnevni čaj na najvišem mjestu na sijvetu na 122. spratu Burdž Kalife, najviše građevine na planeti od 828 metara.

Probajte ukusne napitke i francusko pecivo gledajući na grad sa pola kilometra visine.

Cijene su možda astronomske ali pogled je neprocjenjiv.

Po vedrom nebu možete vidjeti i grupaciju ostrva „Svijet” (iako je samo jedno ostrvo dovršeno uprkos roku izgradnje koji je istekao 2009), baciti pogled na hitel Burdž Al Arab u obliku jedra i posmatrati nebodere kako se ogledaju u Dubai marini udaljenoj 20 km.

Čaj se služi svakoga dana po cijeni od 290 dirhama (60 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana