Država iz regiona - najtraženija destinacija

GS
Foto: Ilustracija

Istraživanje koje su na samom početku ljetnje sezone sproveli austrijski organizatori putovanja pokazalo je da se Hrvatska nalazi među najpoželjnijim destinacijama za ljetnji odmor Austrijanaca.

Istraživanje "Barometar putovanja u 2022. godini" sprovedeno u Austriji je jasno pokazalo kakvo je raspoloženje domaćih putnika.

Hrvatska je, očekivano, vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu. Više od 95 odsto Austrijanaca je izjavilo da svoj odmor želi da provede u Evropi, sa osnovnom željom da upozna nove destinacije, kulturnu i gastronomsku ponudu, kao i ponudu aktivnog turizma.

Rezultati istraživanja Ruefa Reisekompass u 2022. godini pokazali su da se Hrvatska nalazi na drugom mestu najtraženijih destinacija na austrijskom tržištu, odmah nakon Italije, prenosi B92.

Rezultati ovih istraživanja, kao i povratne informacije partnera s nama ostalih važnih tržišta kao što su Nemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju kako je interes za putovanjima i Hrvatskom vrlo izražen, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana