Da li ste čuli za ovu avio-kompaniju?

telegraph.co.uk
Da li ste čuli za ovu avio-kompaniju?

Aurigny Air Services, jedna malo poznata avio-kompanija, koja održava saobraćaj između nekoliko malih ostrva u kanalu između Engleske i Francuske, proglašena je za najbolju na kratkim letovima na svijetu u izboru magazina Which?

Anketa koja je uključivala više od 12.000 putničkih "iskustava", otkrila je da je kompanija Aurigny Air Services pobjedila u konkurenciji 21 avio prevoznika, a na listi su se našli i easyJet, British Airways i Monarch i drugi.

Kako je prenio BBC komercijalni direktor kompanije Aurigny Air Services, Malkolm Kupar je nakon objavljivanja rezultata ankete saopštio da "je to uspjeh na koji su ponosni" i da su se oni u kompaniji trudili da putnicima obezbjede što ugodnije putovanje bez stresa.

Na drugom mjestu našla se kompanija Swiss, a Norwegian je završio na trećem mjestu

U kategoriji prevoznika na dugim linijama, Air New Zealand i Singapore Airlines podjelili su zajedničko prvo mjesto, a singapurski prevoznik je takođe izglasan za omiljenog prevoznika i u anketi engleskog "Telegrafa".

Avio prevoznik Iberia je završio na toj listi na posljednjem mjestu, dobivši za kvalitet hrane i pića na letovima samo jednu zvjezdicu.

Uprkos svim naporima da unapredi uslugu na svojim letovima, kompanija Ryanair se našla na posljednjem mjestu liste prevoznika na kratkim linijama, pretposlednja je kompanija Thomas Cook Airlines, a treća otpozadi je Alitalia.

Rezultati su dobijeni na osnovu odgovora koji su putnici davali o tome da li imaju dovoljno prostora za noge, udobnosti sjedišta, brzine ukrcavanja na let i opšteg utiska usluga-cijena.

Ovo nije prvi put da je u anketi magazina Which? niskobudžetni prevoznik Ryanair prošao jako loše. U septembru je ova avio kompanija izglasana za najgoreg komercijalnog prevoznika, što je u kompaniji izazvalo vrlo oštre reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana