Budva hit za najluđu noć

Danijela Stokanić
Budva hit za najluđu noć

Banjaluka - Turističke agencije u RS već uveliko nude novogodišnje aranžmane, a sudeći po dosadašnjem interesovanju, hit za proslavu najluđe noći je Budva.

Kako su objasnili u agencijama, osim blizine, jedan od razloga zbog čega je Budva najpopularnije novogodišnje odredište jeste i to što je poznata po dobroj zabavi. Odmor na plaži i proslava uz miris mora je za mnoge najbolji način da uđu u novu godinu, pa će tako Novu godinu u Budvi dočekati stanovnici iz svih krajeva Srpske. Student Dragana Stanić iz Banjaluke kaže da joj je želja da Novu godinu dočeka sa društvom u Budvi, jer je čula od kolega sa fakulteta da je tamo najbolji provod.

- Društvu sam predložila Budvu i većina je pristala. Do kraja sedmice ćemo uplatiti putovanje. Neću kupovati novu garderobu, pa ću i tu uštedjeti nešto novca. Kada se sve to uporedi sa troškom koji bih imala da slavim u nekom od banjalučkih kafića ili klubova, onda je svakako bolje spakovati kofer - rekla je Stanićeva.

Iako je do nove godine ostalo više od dva mjeseca, stanovnici Srpske već uveliko kuju planove gdje će provesti najluđu noć, zbog čega je i uplata putovanja već počela. Da je tako potvrdili su i u Turističkoj agenciji "Vuković" iz Prijedora gdje nisu bili ni pripremili novogodišnje ponude, a stanovnici su ih već zvali da provjere gdje će biti organizovana putovanja. Dodaju da je putnike najviše zanimala cijena aranžmana u Budvi, na Zlatiboru i drugim destinacijama u regionu.

- To je u jednu ruku i uticalo da organizujemo odlazak na proslavu u zemlje regiona. Osim ovih noviteta, putnicima je na raspolaganju proslava Nove godine na Trgu svetog Marka u Veneciji uz obilazak Trsta i Verone. U ponudi je i nezaobilazna Budimpešta - rekli su u ovoj agenciji.

Dodali su da je interesovanje za evropske destinacije u odnosu na domaće iz godine u godinu sve manje. Za Budimpeštu, Veneciju i slične destinacije, kako naveli u ovoj agenciji, uglavnom su zainteresovani oni koji žele da obilaze i upoznaju gradove, dok ljudi željni žurke i dobrog provoda radije biraju bliže destinacije.

Raznoliku ponudu za proslavu Nove godine nudi i banjalučka Turistička agenciji "Kompas turs", a kao novitet izdvajaju doček najluđe noći u Vršcu.

- Tu su i ponude za proslavu u Temišvaru, Budimpešti, Pragu, Milanu, a u pripremi je i Barselona. Ni ove godine nismo zaboravili stanovnike koji žele Novu godinu da dočekaju u toplijim krajevima poput Tajlanda - rekli su u "Kompas tursu".

Kreiranje novogodišnje ponude privodi kraju banjalučka turistička agencija "Sebastijan".

- Zasad u ponudi imamo Lisabon, Barselonu, London, Šri Lanku, Tajland i Kubu - rekli su u agenciji "Sebastijan".

U bijeljinskim i dobojskim turističkim agencijama kažu da će do kraja mjeseca formirati cijene aranžmana, najavljujući velika novogodišnja iznenađenja.

Cijene

Cijene aranžmana sa autobuskim prevozom

Budva - 179 KM (dvije noći)

Beč - 269 KM (tri noći)

Pariz - 349 KM (pet noći)

Rim - 399 KM (tri noći)

Beograd - 235 KM (dvije noći)

Venecija - 229 KM (dva dana)

Budimpešta - 229 KM (dvije noći)

Vršac - 279 KM (dvije noći)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana