Barbados - odmor iz snova

Sanja Amidžić
Barbados - odmor iz snova

Barbados je ostrvska država smještena između Karipskog mora i Atlantskog okeana. Najpopularnija je turistička atrakcija karipskog ostrva. Idealno je mjesto kako za nezavisne turiste tako i za one koji su navikli na ekskluzivne smještaje.

Ostrvo je sastavljeno od krečnjaka, veličine je 268 kvadratnih kilometara, 34 kilometra je dugačko, a 22 kilometra široko. I pored toga što je ostrvo malo ono ima bogatu istoriju i kulturu ali i nevjerovatnu ljepotu.

Zapadna obala Barbadosa nudi pjeskovita prostranstva, lijepe litice, najbolje hotele i restorane i utočište je mnogim bogatašima sa privatnim posjedima vrijednim na desetine miliona maraka.

Južna obala je nešto drugačija i prilagođena je mladima. Ovdje ćete se odlično zabaviti i pronaći vrlo pristupačne cijene smještaja u širokoj ponudi hotela. Noćenje se može naći od 170 do 390 maraka.

Temperature na ovom ostrvu su skoro idealne. Temperatura u zimskim mjesecima ne pada ispod 24 stepena, a ljeti nije viša od 30 stepeni. Klima je idealna sa veoma blagim vjetrovima sjeveroistoka.

Barbados je ostrvo koje nudi mogućnost dobrog šopinga, razgledanja, jahanja ali i obilazak starih crkava i muzeja. Ostrvo je bezbjedno za turiste, a stopa kriminala je najniža na Karibima. Stanovništvo ovog ostrva vrlo je ljubazno jer su ponosni na svoju zemlju i vole posjetioce da upoznaju sa istorijom i nasljeđem zemlje.

Ukoliko želite dobro da jedete, tu su brojni restorani koji nude pregršt dobre hrane. Ako ste ljubitelj dobre pice, možete je kupiti po cijeni od 18 od 24 marke.

Najpopularniji sport na ovom ostrvu je surfovanje pošto su talasi na južnoj obali odlični, a najpopularnije plaže upravo se nalaze na ovoj obali.

Barbados je ostrvo dobrog odmora bogato divnim tropskim vrtovima i dugim pješčanim plažama, koje sigurno neće iznevjeriti vaša očekivanja.

Noćni život

Noćni život na Barbadosu je nešto što se nikako ne treba propustiti. Zabave na plaži koje traju do zore preporučuje se svim posjetiocima ovog ostrva, ali i noćni život u poznatim ostrvskim noćnim klubovima. Ukoliko želite evropski provod, tu je klub "Ekstrim" na južnoj obali.

Na ostrvu se za zabavu može naći za svakog po nešto tako da vam je odmor ispunjen do posljednjeg trenutka.  

Usluge              Cijene u KM

Smještaj           170 do 390

Pica                  18 do 24

Kafa                 10 do 12

Suveniri           15 do 20

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana