Zašto je muzej u Dablinu uklonio figuru Šinejd O'Konor

Tanjug
Foto: Printskrin

DABLIN- Nacionalni muzej voštanih figura u Dablinu uklonio je figuru pjevačice Šinejd O'Konor nakon negativnih reakcija javnosti i saopštio da će uskoro biti postavljena nova koja će biti više nalik pokojnoj umetnici.

Ova figura je prvi put predstavljena u četvrtak kao počast njenom nasljeđu i uticaju na muziku i irsku kulturu, ali je muzej sada saopštio da će biti uklonjena kako bi se stvorila "tačnija predstava".

Među onima koji su kritikovali figuru bio je brat pjevačice Džon O'Konor, koji navodi da je bio ''šokiran neprikladnom figurom''.

''Pažljivo smo slušali reakcije i slažemo se da figura ne odražava u potpunosti Šinejdino jedinstveno prisustvo i suštinu kako smo namjeravali. Imajući ovo na umu, posvećeni smo stvaranju nove voštane figure koja bolje odražava pravi duh i kultni imidž Šinejd O'Konor'', saopštio je muzej.

Dodaje se da je uticaj Šinejd O'Konor na muziku ''neizmjerljiv'', a da je cilj muzeja bio da joj oda počast na ''najprikladniji'' način, kao i da se muzej raduje otkrivanju nove figure pjevačice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana