Za kraljicu Esvatinija upriličena prezentacija proslave srpske slave

Tanjug
Za kraljicu Esvatinija upriličena prezentacija proslave srpske slave

BEOGRAD - Kraljica Esvatinija LaZuma, koja boravi u posjeti Beogradu, obišla je danas Konak Kneginje Ljubice, zajedno sa suprugom predsjednika Srbije Tamarom Vučić.

Kraljica Esvatinija je imala priliku da u ovom spomeniku kulture od izuzetnog značaja vidi kako je izgledao gradski život u vrijeme prve vladavine Kneza Miloša Obrenovića, u doba kada je Kneževina Srbija prelazila sa orijentalnog na srednjoevropski način života.

Za kraljicu je upriličena prezentacija proslave srpske slave Sveti Nikola, porodične slave Obrenovića, sa demonstracijom slavskih običaja - paljenjem svijeće, služenjem žita, lomljenjem kolača i postavljanjem posne slavske trpeze.

Kraljica Esvatinija i supruga predsjednika Srbije obišle su Konak i njegove salone, a u delegaciji kraljice Esvatinija bile su i princeze ove Kraljevine.

Kraljica Esvatinija LaZuma došla je u Beograd sa svojim suprugom kraljem Msvatijem Trećim, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji od 19. do 22. oktobra, a kome je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posjeta kralja i kraljice Esvatinija dolazi tri mjeseca nakon što je Tamara Vučić u julu posjetila ovu južnoafričku državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana