Vormhol: Sva sredstva bezbjedna nakon upada hakera

Srna
Foto: Ilustracija

LONDON- Internet stranica "Vormhol", koja omogućava prenos informacija sa jedne mreže sa kriptovalutama na drugu, saopštila je da su "sva sredstva bezbjedna" nakon što su im hakeri "iskoristili" 120.000 jedinica eterijuma.

U saopštenju nisu objavljeni drugi detalji.

Hakeri su nešto ranije ukrali kriptovalutu eterijum u vrijednosti većoj od 320 miliona dolara sa platforme "Vormhol", što je četvrta po veličini krađa ove valute.

Analitička firma "Eliptik", čije je sjedište u Londonu, saopštila je da su hakeri prevarom stvorili tokene "VETH" od čega je skoro 94.000 eterijuma kasnije prebačeno na takozvani "blokčejn" odakle se vrše transakcije te valute.

"Vormhol" je saopštio da su uspjeli da poprave sporni propust u sistemu, ali da još rade na uspostavljanju punog rada mreže.

Platforme "DEFI" omogućavaju korisnicima da daju u zajam, pozajmljuju i čuvaju kriptovalute, a da pritom "obilaze" tradicionalne mjere finansijskih kontrola poput banaka.

Prevare i krađe na platformama "DEFI" prošle godine premašile su deset milijardi dolara što ukazuje na rizike u ovoj brzorastućoj ali, uglavnom, neregulisanoj oblasti kriptovaluta. /kraj/dl

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana