Vojvodstvo se reklamira letovima na - metli VIDEO

Agencije
Vojvodstvo se reklamira letovima na - metli VIDEO

Jedno vojvodstvo na jugu Poljske svoje prirodne ljepote i znamenitosti kulture i istorije relamira nudeći turistima pogled iz ptičije perspektive, "letom na metli".

Specijalni simulator koji je naručilo Švetokriško vojvodstvo omogućice turistima da "obiđu" znamenitosti tim - kako tvrdi narodno vjerovanje - omiljenim prevoznim sredstvom vještica.

Nove tehnologija omogućavaju putniku na imaginarnoj metli da ga u posebnoj kapsuli "ponesu" kroz oluju udari vetra ili da osjeti miris četinarskih šuma u nacionalnom parku.

Simulator funkcioniše poput avio i simulatora svemirskih letova koji odavno nisu novina u zabavnim parkovima u nekim zapadnim zemljama. Novo je to što je jedna regionalna turistička organizacija odlučila da simulira let slavnih vještica koje su se, po bajkama i legendama, okupljale baš u tim oblastima juga Poljske.

"Multimedijska unutrašnjost kapusla omađijaće putnika ne samo vizuelnim, zvučnim efektima ili kretanjem. Omogućava put po vojvodstvu u više dimenzija, a turisti će zaista osjetiti miris četinarskih šuma i letnju kišu iznad Svetog Krsta", tvrdi predstavnik regionalne turističke organizacije Jaroslav Panek.

Specijalni efekti u simulatoru prate filmsku priču, kada se "prolazi" kroz oluju, kada "udara grom" i "sijevaju munje" oko kapsule, a simulator osim mirisa umije da proizvede i snijeg ili vodenu prašinu kiše.

Prvi turisti i Poljaci željni ljeta na metli dobiće mogućnost za to idućeg proljeća na turističkom sajmu u mjestu Kjelce, a simulator će kasnije i na turističke sajmove u Evropi.

Sve su prilike da će pohrliti i domaće stanovništvo, budući da je većini Poljaka ove godine zbog bankrota agencija prisjelo ljetovanje.

U toj zemlji propale su čak i velike, do nedavno solidne firme, a strahovanje turista da će ih izbaciti iz hotela iako su platili aranžmane, navelo je Poljake da se pri izboru sve manje rukovode cijenom aranžmana.

Turističke agencije su ove sezone padale jedna za drugom i oštetile 35.000 do 40.000 građana su unapred platili ljetovanje. Samo stečaj agencije "Sky Travel " je pokvario, skratio ili sprečio ljetovanje 23.000 klijenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana