Uzorci kose trojice američkih predsjednika biće lansirani u svemir

Tanjug
Uzorci kose trojice američkih predsjednika biće lansirani u svemir

VAŠINGTON- Uzorci kose trojice američkih predsjednika biće lansirani u duboki svemir kasnije ovog mjeseca, piše "Houston Chronicle".

Prema pisanju lista, riječ je o uzorcima kose Džona F. Kenedija, Dvajta Ajzenhauera i Džordža Vašingtona koji će biti na letu upućenom ka dubokom svemiru.

Misiju će organizovati "Selestis", kompanija specijalizovana za slanje kremiranih posmrtnih ostataka i uzoraka DNK u svemir.

-Apsolutno je izvodljivo, sa naučne tačke gledišta, da budući istraživači mogu da pronađu ovu leteću kapsulu i prouče šta je u njoj. Smatramo da time odajemo priznanje trojici predsjednika -rekao je predsjednik kompanije Kolbi Jangblad.

Pored uzoraka kose nekadašnjih predsjednika SAD, na letu će biti i pepeo kreatora serije "Zvjezdane staze" Džina Rodenberija, njegove supruge Majel Baret Rodenberi i DNK uzorak njihovog sina.

-Veoma smo zadovoljni što smo ovom misijom ispunili obećanje koje sam dao Majel Baret Rodenberi 1997. godine, da ćemo jednog dana zajedno sa njom i njenim suprugom, kreatorom Zvjezdanih staza Džinom Rodenberijem, letjeti memorijalnim letom u duboki svemir - rekao je izvršni direktor kompanije Čarls Čafer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana