Upoznajte suprugu novog britanskog premijera: Lijepa Indijka bogatija je od svog supruga

Kliks
Foto: Instagram

Riši Sunak postao je novi britanski premijer i ujedno prvi hindus na ovoj poziciji, no to nije jedina stvar koja je privukla pažnju javnosti. Tu je i njegova lijepa supruga Aksata Murti, koja iza sebe ima cijelu imperiju.

Aksata je ćerka indijskog milijardera Narajane Murtija, jednog od najpoznatijih biznismena u zemlji kojeg nazivaju i indijskim Bilom Gejtsom.

Ona i Riši upoznali su se na Stanfordu dok su bili studenti, a zatim su se vjenčali 2009. godine. Danas zajedno imaju ćerke Krišnu i Anoušku. Ipak, Aksatina biografija je i više nego zanimljiva.

Aksata je modna dizajnerica, a kao nasljednica velikog bogatstva, u fokus javnosti dospjela je kada se ranije ove godine pokazalo kako nema domicilni status, što znači da nije morala plaćati nikakav porez na svoju zaradu izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Kasnije je, pak, pristala platiti britanski porez na svoj svjetski prihod.

Unatoč ogromnom bogatsvu koje danas ima njena porodica, i tome što je ona čak bogatija od svog supruga, Murty je dolazila iz skromne porodice.

To potvrđuje i pismo njenog oca, objavljeno 2013. gdje se prisjetio kako je vijest o njezinom rođenju čuo od svog kolege, jer si porodica nije mogla priuštiti telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana