Ulaz u istorijsku tržnicu Vitorio Emanuele II u Milanu iscrtan grafitima (VIDEO)

Tanjug
Ulaz u istorijsku tržnicu Vitorio Emanuele II u Milanu iscrtan grafitima (VIDEO)

MILANO – Tri neidentifikovane osobe su grafitima iscrtale visoki kameni ulaz u poznatu istorijsku tržnicu Vitorio Emanuele II u Milanu, znameniti tržni centar koji je 1861. godine projektovao, a 1865. i sagradio arhitekta Đuzepe Mengoni u samom srcu glavnog grada Lombardije.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se tri osobe u crnom koje su se popele na vrh impozantne kapije milanske tržnice i iscrtavale grafite naočigled turista okupljenih na trgu, prenosi Rojters.

Lokalna policija je saopštila da su tri osobe primijećene u ponedjeljak oko 22.20, ali su brzo i pobjegle i policija nije uspjela da ih uhvati.

U toku je istraga i pokušaj da se identifikuju članovi grupe i procijeni kako su uspjeli da se domognu teško pristupačnog vrha kapije koji je na visini od preko 20 metara, saopšteno je iz policije.

Prema ocjeni policije grafiti se ne mogu dovesti u vezu sa političkim i ekološkim grupama čiji su članovi posljednjih meseci izvodili subverzivne akcije u italijanskim muzejima, na arheološkim lokacijama i objektima istorijskog arhitektonskog nasljeđa.

Ovaj incident je razbjesnio zamjenika premijera Italije Matea Salvinija, koji je rekao da bi počinioci trebalo da dobiju "lekciju koju nikada neće zaboraviti - zatvor, novčane kazne ili rad u zajednici", prenio je portal Njuz in Frans.

U ovoj istorijskoj tržnici Vitorio Emanuele II, znamenitosti Milana, danas se nalaze brojne prodavnice, butici, restorani i hoteli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana