U Srbiji duplo više turskih turista nego 2019. godine

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD– Turska je za Srbiju značajno turističko tržište, jer broj gostiju iz te zemlje stalno raste, o čemu svjedoči podatak da su turski turisti 2021. imali duplo više noćenja nego 2019. godine, rekla je direktor Turistiičke organizaciije Srbije /TOS/ Marija Labović.

Labovićeva je objasnila da je radi toga veoma važna promocija domaćih turističkih potencijala, zbog čega se TOS pojavio na 25. Međunarodnom sajmu turizma i putovanja u Turskoj /EMIT/, gdje se predstavio sa Turističkom organizacijom Beograda.

"Značajno je da na turskom tržištu imamo kontinuiranu intenzivnu kampanju, naročito sada kada pored više direktnih letova iz Beograda za Istanbul i leta za Ankaru imamo i direktnu vezu Kraljeva i Niša sa Istanbulom, što nam omogućava da privučemo još veći broj turista iz Turske", naglasila je Labovićeva.

Prema njenim riječima, TOS je intenzivirao i digitalnu kampanju na više od 15 najznačajnijih turskih sajtova, a ona će trajati do sredine marta, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Sajam turizma u Turskoj obiđe oko 50.000 gostiju, a ove godine ga je posjetio i turski ministar turizma i kulture Mehmet Nuri Eroj, koji je bio i štandu TOS-a, gdje se upoznao o turističkim sadržajima Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana