Tviteraši ismijavaju premijerovu suprugu

Agencije
Tviteraši ismijavaju premijerovu suprugu

Toronto - Supruga premijera Kanade Džastina Trudoa, Sofi Gregoar Trudo, već nekoliko meseci je, zbog svojih izjava i postupaka, na udaru kritika medija i korisnika društvenih mreža.

Najoštrije kritike izazvala je naslovna strana "Voga" za koju se premijer Trudo slikao u zagrljaju svoje žene. Editorijal koji je objavljen u januarskom izdanju "Voga" izazvao je oprečene reakcije od prvog trenutka. Dok su jedni tvrdili da su fotografije jako lijepe, bilo je i oštrih komentara u kojima se pitaju zbog čega su to uopšte uradili.

"Šta oni umišljaju da su? Džeki i Džon Kenedi? Mišel i Barak Obama?" i "Na šta se troši novac poreskih obveznika?!", samo su neki od komentara koji su izazvale ove fotografije. Tviterašima nije promaklo ni da je to bio prvi intervju kanadskog premijera poslije 30 dana i to baš u modnom magazinu.

Još se priča o editorijalu za najpoznatiji modni magazin na svijetu nije smirila, a gospođa Trudo ponovo je digla javnost na noge i ponovo je bio u pitanju njen nespretan istup u medijima.

Premijerova supruga dala je intervju kanadskim novinama na francuskom jeziku u kom se požalila da "teško balansira svoje obaveze, jer ima samo jednog člana osoblja na raspolaganju".

- Voljela bih da mogu sve, ali ne mogu. Imam troje djece i muža koji je premijer - požalila se Sofi Trudo.

Kako je objasnila, ima jako mnogo poziva za učešće u različitim projektima i pozive za pojavljivanje na različitim događajima, ali ona tvrdi da nema dovoljno vremena. Jako joj je žao zbog toga jer, kako kaže, teško joj je da odabere, a to pogađa ljude kojima je potrebna njena pomoć.

Ovaj "apel" za pomoć izazvao je bijes na društvenim mrežama, pa su se ubrzo pojavile kritike i sarkastični savjeti gospođi Trudo kako da bolje organizuje svoje vrijeme praćeni haštagovima "pradžforSophie i "jesuisSophie.

Bilo je čak i poziva da se organizuje prikupljanje pomoći za premijerovu suprugu. Ni feministkinje nisu ćutale, upitavši kako se obične žene u Kanadi, koje nemaju nikakvu pomoć, bore sa obavezama oko djece, škole, posla... Rijetki su oni koji ustaju u odbranu Sofi Trudo, iako njen muž uživa prilično veliku podršku i popularnost u narodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana