Turski bajkeri siju strah u Austriji

Agencije
Turski bajkeri siju strah u Austriji

Beč - Turski bajkeri "Osmani Germanija" odnedavno imaju svoju podružnicu u Austriji, zbog čega je austrijska policija veoma uzrujana, jer strahuje od nasilja koje bi mogli da prouzrokuju.

Oni veličaju rat, nasilje i  svojim video-snimcima uzvikuju "Alahu-ekber", te žele da osvoje Njemačku.

U mnogim njemačkim gradovima ovi bajkeri su već strah i trepet, a uskoro bi to mogli postati u Beču, gdje su u 10. okrugu otvorili svoju "filijalu". Policija strahuje od konflikata sa Kurdima, ali i drugim bajkerskim grupama kao što su "Hels endžels".

U najnovijem propagandnom video-snimku, koji je objavljen prošlog mjeseca, "Osmani" sebe nazivaju "božijim ratnicima" i "uličnim huliganima".

Samo prije sedmicu policija je u Sarbrikenu bila suočena sa sukobom "Osmana" sa drugom bajkerskom grupom, usljed kojeg je u jednom kafiću eksplodirala granata.

Prema pisanju bečkih medija, "Osmani" su nedavno otvorili klupske prostorije, a pojedinačne aktivnosti ove grupe postoje već u pokrajini Forarlberg i u Lincu. Šef turskih bajkera Mehmet Bagči rekao je da se ova grupa smatra "klubom boksera sa socijalnom sviješću".

- Ne želimo da kod nas imamo normalne - rekao je nedavno njegov zamjenik Selčuk Sahin. Za sada je nepoznat tačan broj članova "Osmana" u Austriji, a Bagči tvrdi da ih je oko 100.

Austrijska policija je u stanju pripravnosti zbog ove grupe, jer oni sarađuju i sa ekstremnim turskim "sivim vukovima", te su u junu već bili umiješani u jednu tuču sa Kurdima u strogom centru Beča. Pored "Hels endželsa", policija smatra da bi turski bajkeri mogli ući u sukob i sa balkanskom bajkerskom organizacijom "Junajted tribjuns".

U Njemačkoj, gdje "Osmani" imaju oko 40 podružnica, bajkeri rade kao obezbjeđenje proturskih demonstracija, a preko interneta članovi jasno podržavaju turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Nastanak grupe

Istorija nastajanja "Osmana" nije sasvim jasna, a pretpostavlja se da su nastali usljed "bratskog rata" bajkera u Njemačkoj. Jedna moguća varijanta je da je Nečati Arabači, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, želio da bude šef "Hels endželsa" u Evropi, ali pošto u tome nije uspio, uslijedio je rat između "starosjedilaca" "Hels endželsa" i članova migrantskog porijekla. Zanimljivo je da "Osmani" nisu prava bajkerska grupa, jer njeni članovi prije svega voze njemačke limuzine, a i ne teže da budu klub bajkera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana