Trudnica iz Malezije poklonila suprugu "lamborgini" jer će preuzeti brigu o bebi

GS
Foto: Kliks

KUALA LUMPUR - Mlada majka iz Malezije odlučila je da unaprijed nagradi svog supruga i zahvali mu jer će nadolazećih mjeseci preuzeti svu brigu oko nje i bebe, poklonivši mu, ni manje ni više, nego "lamborgini" vrijedan više od 190.000 evra.

Anes Ajni Osman, 19-godišnja kozmetička preduzetnica nedavno je dobila svoje prvo dijete sa suprugom i preduzetnikom Veladanom Zulkeflijem.

S obzirom na to da je tamošnja tradicija da žene nakon rođenja djeteta trebaju mirovati kako bi se smanjile rizik od postporođajnih komplikacija te rebalansirale proizvodnju hormona, Anes se prije rođenja djeteta, dogovorila sa suprugom da će on preuzeti svu brigu oko bebe i kućnih poslova, a kao nagradu, unaprijed mu je uručila luksuzni automobil.

Sve je podijelila na svom profilu na "TikToku "gdje je postavila video kako suprugu priređuje iznenađenje.

Sa povezom na očima, Anes je dovela Veladana u salon automobila, a tamo ga je dočekao "lamborgini" sa ogromnom crvenom mašnom.

Čim ga je ugledao, nije mogao sakriti iznenađenje, a svo vrijeme grlio je i ljubio svoju suprugu.

Anes je objasnila da će se tokom nadolazećih mjeseci stalno oslanjati na svog supruga što podrazumijeva da će on mijenjati pelene i provesti mnoge neprospavane noći, a objasnila je i kako to za njega neće biti pretjerani problem jer on ima "poslovni mozak" koji bolje radi noću.

"Kolika god bila vrijednost ovog poklona, nikada neće moći uzvratiti na tvoju dobrotu", dodala je Anes na video koji je skupio preko 1,6 miliona pregleda.

Ispod je par dobio podijeljene reakcije, a dok su neki zaključili kako bi joj bilo isplativije da je plaćala medicinsku sestru na puno radno vrijeme, drugi su pisali kako je Veladan pravi sretnik.

Anes i Veladan stupili su u brak u februaru prošle godine, a dogovorili su se kako će nakon rođenja njihove bebe otputovati u njegov rodni grad Pasir Mas gdje će boraviti kod Veladanovih roditelja.

Proces oporavka koji se praktikuje širom Azije, podrazumijeva da je mjesec od porođaja ključan za majku i novorođenče.

Porodilja strogo miruje u krevetu, ne prima posjete i fokusira se isključivo na sebe i bebu, stoga je Anes bila svjesna da će pred njenim suprugom biti težak zadatak kojeg je unaprijed nagradila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana