Trojica Turaka i u osmoj deceniji uživaju u padobranskim skokovima FOTO

Anadolija
Foto: Anadolija

ESKISEHIR - Trojica "starih momaka" koji su svoje avanture s avionima započeli još u srednjoj školi u Ankari, učestvujući u izazovnim vazduhoplovnim aktivnostima, svoje avanture na nebu izvode i danas iako imaju više od 70 godina.

Padobranski tim koji su nazvali "Ludi momenti", a koji čine Omer Erdem, Halit Oner i Dogan Mujdat Suzen, pokušava popularizirovati ovaj sport učešćem na aerobatskim manifestacijama.

Trojac je na oduševljenje mnogih izveo trenažne skokove u sklopu Sivrihisar er šoua 2022, koji se održava u turskom gradu Sivrihisar.

Nakon skoka iz aviona, vođa ovog veselog tima, 72-godišnji biznismen Omer Erdem, kazao je da se padobranstvom bavi već 50 godina.

-Kao tim smo bili drugi u generalnom plasmanu u Turskoj 1975.  godine. Bili smo prvi u Turskoj 2014. Naš jedini cilj je da damo primjer mladima. Želimo doživjeti uzbuđenje, strah i adrenalin bez obzira na godine. Skokovi sedamdesetogodišnjih padobranaca zaista privlače veliku pažnju. Želimo da skačemo padobranom dok smo živi. Budemo sretni kao dijete pri svakom skoku - kazao je Erdem.

Dogan Mujdat Suzen, 73-godišnji član tima, ispričao je da je njegova strast prema ovom sportu počela kada je vidio padobrance na nebu kada je imao 15 godina.

Od tada, kako kaže, osjeća veliku ljubav prema padobranstvu.

-Padobranstvo je kao da doživiš jedan trenutak leta u kojem ptice uživaju. Padobranstvom se bavim već punih 56 godina. Pokazujemo svima da se svako može baviti ovim sportom. Baviću se ovim dok me zdravlje služi - rekao je Suzen.

Halit Oner, 71-godišnji zaljubljenik u padobranstvo, kaže da se bavi ovim sportom već 55 godina, dodajući da se i njegove kćerke bave padobranstvom.

-Preporučujem ovo svim mladima. To je sport bez rizika kojim se možete baviti u svim uzrastima - kazao je Oner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana