Tajni svijet prostitucije u Kanu

Businessinsider
Tajni svijet prostitucije u Kanu

Pokojni Rodžer Ebert je 2010. godine tvitovao: „Prostitutke se izdvajaju u Kanu. One su te koje su dobro obučene i ne puše". Dok je filmski festival u Kanu postao poznat po slavnim ličnostima koje se u tom periodu mogu vidjeti na ulicama, prava drama odvija se van domašaja objektiva paparaca.

Svake godine u Kan stižu kol gerle koje noć naplaćuju u prosjeku 4.000 dolara, ali i prostitutke koje dobijaju između 50 i 75 dolara za noć. Sve one dolaze spremne za „najveću zaradu tokom godine".

„Sve se radujemo dolasku u Kan", izjavila je lokalna prostitutka koja sebe naziva Dejzi.

Još jedan anoniman izvor objašnjava da se skupe kol gerle najčešće mogu naći u skupim hotelima u kojima uglavnom odsjedaju bogati Arapi.

„One za jednu noć mogu da uzmu i do 40.000 dolara. Arapi su među najdarežljivijim ljudima na svijetu. Ukoliko im se svidite, daće vam gomilu novca. Oni se po Kanu šetaju sa svežnjima od po 10.000 evra. Njih čak mrzi i da broje toliki novac, za njih je to poput običnog papira. Najlakše im je samo da taj svežanj predaju djevojci bez potrebe da znaju koliko se novca u njemu nalazi".

Dio sistema uključuje i djevojke sa jahti – u pitanju je do 40 jahti koje su usidrene u zalivu Kana.

„Na svakoj jahti se nalazi 10 devojaka, uglavnom su u pitanju modeli i skoro su uvijek gole. U pitanju je kombinacija droga, alkohola i nagih žena. Svaka od njih čeka svoju kovertu na kraju večeri i sve se to dešava više od 60 godina", tvrdi neimenovani izvor.

Koverta koja se predaje na kraju večeri predstavlja kao „poklon" je osnovni izvor zarade za većnu djevojaka u Kanu.

Međutim, ove „poklone" ne dobijaju samo prostitutke iz Francuske.

„Linija koja razdvaja profesionalne prostitutke i B i C glumice iz Holivuda i modele koji primaju novac za seks od strane starijih muškaraca je ponekada slabo vidljiva", tvrdi jedan veteran filmske industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana